Sondaj ARA: Vești proaste pentru AUR. Bogdan Chirieac: Surpriza nu e legată de partidul lui George Simion, ci de alt partid
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Potrivit unui sondaj ARA, peste 60% dintre români nu cred că AUR poate obține voturile necesare pentru a guverna fără o coaliție, în cadrul alegerilor din 2024.

Totodată, potrivit aceluiași sondaj, partidul condus de George Simion ar strânge doar 9% la alegerile parlamentare, USR ar strânge 14,6%, PNL ar strânge 16,2%, iar PSD ar câștiga cu un procent de 30,6%.

Bogdan Chirieac a analizat ancheta sociologică la Antena 3-CNN:

„Fără Bruxelles, fără Washington, nu se poate guverna România, pentru că noi ne-am dezvoltat și ne vom dezvolta grație sprijinului Occidental. Aici includem fondurile nerambursabile oferite de Uniunea Europeană și securitatea oferită de Statele Unite. Un partid considerat extremist nu are șanse să ajungă la guvernare. Iar posibilitatea de a lua 50%, ca să facă singur Guvernul, este de nerealizat, total improbabilă, nici PSD-ul sau PNL-ul nu ar putea să ia vreodată 50% în România, să fim serioși. 

Iar în privința procentelor enunțate, sper că nu e pe post domnul Ciuvică pentru că i-ați fi stricat ziua. USR cu 15% mi se pare totuși cam mult. Până și mie ca userist mi se pare că procentul este cam ridicat, era în jur de 10%. Iar AUR nu e în niciun caz la 9% acum. Să aibă AUR mai puțin ca în 2020? Este foarte puțin probabil, toate sondajele situează formațiunea undeva la 20%. Dar mă rog, e o fotografie a momentului”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Întrebat dacă scandalurile în care au fost implicați reprezentanții AUR luna aceasta au avut un impact asupra cifrelor din sondaj, analistul politic a răspuns:

„Da, doamnă, pentru că au crescut! Tot circul acela din Parlamentul României, cu toată dragostea, a avut un impact pozitiv pentru alegătorii AUR, să știți. Nu au fost jenați cu nimic, pentru că alegătorul AUR nu e la fel cu alegătorul PSD, PNL sau măcar USR. Să ne amintim totuși și derapajele USR din 2016-2020, pentru că AUR de acolo a învățat și s-a perfecționat. Acum le e jenă de Ion Stelian care venea cu boxa, dar apoi a ajuns ministru al Justiției. Venea cu boxa în Comisia Juridică și o punea la maximum ca să nu se poată lucra. Au fost tot felul de fapte care au rămas în istorie”.

Ciolacu anunţă că demisionează din fruntea PSD dacă AUR câştigă europarlamentarele

Premierul a subliniat că în cazul în care va pierde alegerile europarlamentare va pleca a doua zi din funcția de lider al PSD.

”Asta e viața. Mă duc cu demisia în fața colegilor, nu ne jucăm cu lucrurile astea. În momentul în care pierzi alegerile, ai plecat.

E o regulă de aur, în politică, nu scapi de ea. O mai amâni o lună, două, dar până la urmă tot acolo ajungi. Colegii mei, am și un șef de campanie foarte bun (n.r. Mihai Tudose), sunt ferm convins că vom fi pe primul loc și la europarlamentare. (...) Trebuie să ne maturizăm și politic. Trebuie să ne asumăm lucruri. Sunt unul dintre oamenii care își asumă lucruri”, a adăugat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel