Data publicării:

Sondaj. Aproape un sfert dintre evreii din România, victimele antisemitismului. Doar o treime dintre ei au anunţat autorităţile

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Comunitatea evreiască din România a răspuns unui sondaj cu privire la prezenţa antisemitismului în România. Iată cum arată cifrele. 

"În perioada 01.08-01.10.2023, Grupul de Studii Comportamentale AVANGARDE a realizat pentru Institutul „Elie Wiesel” un sondaj de opinie în comunitatea evreilor din România, pentru a măsura nivelul de securitate pe care îl resimt și percepțiile cu privire la antisemitism. Sondajul s-a realizat cu sprijinul Federației Comunităților Evreiești din România, căreia îi mulțumim.

Menționăm că interviurile realizate prin metoda face-to-face au avut loc înainte de atacurile teroriste din sudul Israelului", transmite Avangarde într-un comunicat de presă.

Conform sondajului, 71% din respondenţi consideră că există antisemitism în România, în timp ce 23% cred că acesta este prezent "în mare măsură". 

41% dintre respondenţii sondajului spun că antisemitismul din România s-a intensificat în ultimii cinci ani, iar între 38% şi 68% apreciază că antisemitismul este o problemă în viaţa politică, pe reţelele sociale, dar şi în mass media. 

Aproape un sfert dintre evreii din România (24%) spun că au fost victima unor remarci antisemite, iar 14% spun că au fost ţinta unor remarci antisemite. Dintre cei 24% care spun că au fost victime ale unor remarci antisemite, doar 2% afirmă că acest lucru s-a întâmplat foarte des. 59% dintre aceştia afirmă că remarcile au venit în mediul offline. 51% recunosc că nu au reclamat niciodată aceste incidente, şi doar 33% spun că au anunţat autorităţile. 

Conform sondajului, 51% dintre respondenţi consideră că statul protejează evreii din România. 

VEZI SONDAJUL COMPLET AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel