Sondaj: Alegeri Franța. Dezastru pentru Fillon
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mai mult de două treimi dintre francezi, mai precis 70%, consideră că François Fillon greșește menținându-și candidatura la președinția țării, relevă un sondaj realizat pentru postul FranceInfo, scrie Agerpres.

Fillon se confruntă cu anchetă deschisă în legătură cu suspiciunile că soția fostului premier, Penelope, a fost angajată în mod fictiv la cabinetul parlamentar al acestuia.

Dintre simpatizanții dreptei, 33% cred că fostul prim-ministru, actualul candidat al dreptei în alegerile prezidențiale din aprilie-mai, ar trebui să se retragă din cursa pentru Elysée.

Potrivit sondajului, 59% dintre respondenți sunt de părere că un alt reprezentant al partidului Republicanii ar obține un rezultat mai bun decât François Fillon.

Ancheta Oxoda a fost realizat pe internet, în zilele de 1 și 2 martie, pe un eșantion reprezentativ din populația franceză cu drept de vot.

Aflat pe punctul de a fi inculpat, din ce în ce mai izolat, Fillon pare însă hotărât să nu cedeze și să-și relanseze campania, notează AFP.

'Aveți în fața voastră un luptător', a declarat el joi, la o adunare de campanie la Nîmes, în sudul Franței.

Pe plan judiciar, un nou episod a intervenit joi prin percheziționarea domiciliului parizian al cuplului Fillon, potrivit unor surse concordante.

O manifestație de susținere a candidaturii lui Fillon a fost anunțată pentru duminică după-amiază în Piața Trocadéro din Paris.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel