Somn: ce spune despre tine poziția în care dormi
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Felul în care dormiți poate fi legată de dureri de spate, sforâit sau de cât de des vă treziți noaptea. Dar dezvăluie câteva lucruri și despre personalitatea noastră.

Somn, poziție. Pe spate, lateral sau pe burtă? Poziția de somn arată lucruri despre personalitatea noastră, susține platforma webmd.com.

Iată câteva dintre acestea:

1. Pe burtă - aveți cumva probleme cu somnul? Poate poziția de somn nu vă ajută. Este mai probabil să fiți agitat și să vă întoarceți când dormiți pe burtă. Dacă așa vă place să dormiți, poate doriți să folosiți o pernă foarte moale sau deloc ca să vă mențineți confortabil gâtul.

2. Pe burtă, cu brațele în jurul unei perne, cu capul întors lateral - circa 7% din populație doarme în acest fel; unele cercetări sugerează că este posibil să fiți sociabili, dar nu prea deschis la critici.

3. Pe spate - poate provoca dureri de spate scăzute pentru unii oameni. Dacă sforăiți sau aveți apnee în somn, asta poate înrăutăți durerile de spate pe care le aveți. Dacă aveți una dintre aceste probleme și nu vă puteți simți confortabil într-un alt mod, discutați cu medicul despre cum vă poate ajuta.

CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel