Somalia este țara cu cel mai mare potențial terorist. Grecia a devenit „destinația” europeană preferată a teroriștilor.
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
terorism
terorism

Somalia este ţara cu cel mai mare risc terorist, devansând Pakistanul, Irakul şi Afganistanul. Franţa se încadrează în categoria de risc mediu, potrivit noului Index al riscului terorist, publicat de societatea britanică specializată Maplecroft.

Somalia urcat, în decurs de un an, de pe locul patru pe primul în acest clasament, cu 556 de acte teroriste din iunie 2009 până în iunie 2010, care au provocat moartea a 1.437 de persoane. În această categorie a riscului extrem, Somalia este urmată de Pakistan, Irak, Afganistan şi Teritoriile palestiniene. Yemenul se află pe locul al nouălea dintr-o listă de 196 de state, intrând pentru prima dată în categoria extrem. Ţara a cunoscut o creştere semnificativă a numărului actelor teroriste, cu 109 atentate în perioada analizată. Organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQAP) generează îngrijorări tot mai mari, subliniază Maplecroft. Două colete-capcană provenind din Yemen au fost descoperite la sfârşitul lui octombrie în Dubai şi Marea Britanie, la bordul unor avioane care se deplasau spre Statele Unite. Unul dintre ele era programat să explodeze deasupra coastei de est a Statelor Unite.

Grecia este ţara europeană cu cel mai ridicat risc terorist. Încadrată în categoria risc ridicat, ea a urcat de pe locul 57 pe 24, cu 180 de atentate într-un an, depăşind astfel Spania (clasată pe locul 27). Statele Unite se află pe locul 33, în categoria risc mediu, în faţa Algeriei (locul 36), Franţei (locul 44) şi Marii Britanii (locul 47).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel