Somalia: Atentat sângeros, soldat cu cel puțin 39 de morți
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cel puțin 39 de persoane au murit și aproximativ 50 au fost rănite duminică într-un atentat sinucigaș cu mașină-capcană într-o piață din Mogadiscio, a declarat un oficial local, la câteva zile după ce Somalia și-a ales un nou președinte, transmite Reuters.

Mașina era condusă de un kamikaze, a precizat Ahmed Abdulle Afrax, primarul districtului Wadajir unde s-a produs explozia, scrie Agerpres.

"Am transportat 39 de cadavre și există multe alte persoane rănite", a declarat pentru Reuters dr. Abdikadir Abdirahman, directorul unui serviciu de ambulanță.

Potrivit unui martor, piața unde s-a produs atentatul a fost distrusă.

Atacul nu a fost încă revendicat, însă tot mai multe atentate teroriste sunt comise în Somalia de Al-Shabaab, grupare islamistă insurgentă care luptă împotriva guvernului susținut de ONU.

Fostul premier Mohamed Abdullahi Mohamed, care are și cetățenie americană, a fost ales la 8 februarie președinte al Somaliei în urma unui vot al parlamentarilor, promițând să lupte cu cele două flageluri majore din țară: corupția și combatanții islamiști shebab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel