Soluţii la problemele privind preţul medicamentelor. Andrei Baciu: Asta trebuie să le oferim pacienţilor şi celor din piaţă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunţat că a fost constituit un grup de lucru care să găsească soluţii la problema preţului medicamentelor din România. 

Într-un interviu acordat DC News, Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, a anunţat constituirea unui grup de lucru care are misiunea de a găsi cele mai bune soluţii pentru îmbunătăţirea sistemului de stabilire a preţului medicamentelor din România.

"Trebuie să avem soluţii sustenabile care să ofere atât pacienţilor din România cât şi tuturor celor din piaţă predictibilitate. Din acest punct de vedere, am anunţat şi cât de curând vor demara lucrările grupului de lucru pe care l-am constituit pentru a găsi o soluţie la problema tehnică a politicii preţului.

Politica preţului cuprinde mai multe elemente: este acea comparaţie cu preţul din diverse ţări europene. Însă mai sunt şi alte elemente care influenţează aspectele financiare în ceea ce priveşte politica medicamentului", a explicat Andrei Baciu.

Detalii în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel