Data publicării:

Soluția cea mai simplă pentru tratarea bulimiei. Mihaela Bilic: Dispar ”demonii”. Este miraculos

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre cea mai la îndemână metodă de a trata accesele de bulimie.

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre bulimie și cum poate fi aceasta tratată ”de pe azi pe mâine”. Întrebată în emisiunea online ”Cafea cu visuri” dacă masa este mai gustoasă când este împărțită cu cineva, Mihaela Bilic a avut un răspuns ferm: ”Categoric”.

”De mâncat, acesta este un semn de depresie. Din punctul acesta de vedere suntem în extremă. Americanii au dat moda asta a individualismului culinar. Sunt oameni care, mai nou, se duc la petreceri cu sufertașul cu mâncare, că unul are dietă fără gluten, unul are de nu știu care, unul mănâncă paleo”, a explicat nutriționistul.

În plus, a precizat că atunci când mănânci în parc sau la restaurant, ”și singur fiind, acolo nu mai ești singur. Și culmea, mănânci în compania celorlalți, masa este un act social și mâncarea este făcută să ne aducă împreună. Paradoxal, și dacă mănânci singur, pe o bancă în parc, se presupune că nu mai ești izolat la tine acasă. Că nu te mai ascunzi”, a spus Mihaela Bilic în emisiunea menționată.

Bilic: Este miraculos

”S-a observat, năucitor, din punct de vedere psihologic că accesul de bulimie dispare de azi pe mâine.Deci tu nu poți, asta este interesant din punct de vedere uman și comportamental,  nu poți să faci accesul acela de bulimie pe o bancă în parc. Dispar demonii. Pe o bancă în parc, chiar dacă nu te cunoaște nimeni, nu poți să înfuleci ca un animal. Simplul fapt că avem martori la dezechilibrul nostru ne vindecă. Și dispare cum nu dispare în alt tip de terapie și tratament.

Simplul fapt că îți promiți să nu mai mănânci singur acasă, în fața televizorului, te-a lecuit de accesele bulimice. Este miraculos”, a mai spus nutriționistul.

Bilic: Nu trece cu timpul

”Trebuie înțeles de când suntem mici și trebuie avut grijă, apropos de mame, un copil care are predispoziție la a se îngrășa. Dacă este plinuț, până în pubertate va rămâne așa.

Cu orice chip doriți-vă copii slăbănogi, în primii ani de viață și până la pubertate, pentru că atunci se modifică celulele adipoase și odată multiplicate, ele nu mai mor. Copilul care a avut de mic tendințe de îngrășare va fi un adult care va avea probleme. Nu trece cu timpul”, a concluzionat Mihaela Bilic.

Citește și: Roșiile cu brânză, ”meniul de vară” al românilor. Mihaela Bilic: N-ai ce să greșești

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel