Soldatul cu blană al României, MAX, a MURIT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Max, ciobănescul german care a salvat vieților militarilor români din Afganistan, a murit. 

"Max s-a stins... demn, brav și încrezător în oameni până la sfârșit... Ieri seară, târziu, de fapt, ne-am luat rămas bun pentru totdeauna...", a scris Sorina Hanea, femeia cu suflet mare, care l-a salvat pe Max. 

Iată mesajul publicat, marți seară, de Simona Hanea, înainte ca Max să plece: 

(w670)

Sorina Hanea a luptat alături de Max până-n ultima clipă, dar soldatul cu blană, cel care a salvat viețile militarilor români din Afganistan, a cedat.  

Max a fost un ciobănesc german antrenat special pentru descoperirea minelor și dispozitivelor explozibile artizanale care ar putea răni sau ucide militari români. Așa a salvat viețile militarilor români în Afganistan. El este singurul câine din România care s-a adaptat temperaturilor foarte ridicate și solului arid din Afganistan. Dacă militarilor nu le-a fost ușor, lui nici atât. După ce Max s-a îmbolnăvit, urma să fie dus la ASPA și dacă nu ar fi fost adoptat în două săptămâni ar fi fost eutanasiat, mai ales că suferea de o boală cronică. Legislația nu permitea ca după casare animalele care slujesc țara să poată fi adoptate de cei pe care i-a apărat o viață. 

VEZI ȘI: "Max a căzut". Soldatul cu blană al României se luptă pentru viață

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel