Şoigu, atacuri în rafală: Mitul despre "super-arma" Occidentului, spulberat. NATO și-a lăsat măștile
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Şoigu susține că livrările de arme occidentale nu a afectat cursul "operaţiunii" din Ucraina. Ministrul rus al Apărării a făcut mai multe declarații controversate.

Furnizarea de arme occidentale, inclusiv sistemele de rachete cu lansare multiplă HIMARS, nu a afectat cursul "operațiunii militare" din Ucraina, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, scrie Interfax.

"O operațiune militară specială a spulberat mitul despre "super-arma" pe care Occidentul o furnizează Ucrainei și care este capabilă să schimbe radical situația de pe front. Inițial, a fost vorba despre furnizarea de sisteme antitanc Javelin, unele "drone unice". Recent, occidentalii se îndreaptă către rolul de super-arme "Haymars" sisteme de lansare multiplă de rachete și obuziere cu rază lungă. Cu toate acestea, aceste arme sunt, de asemenea, măcinate în lupte. Ele nu au avut un impact semnificativ asupra situației" a spus Șoigu, vorbind la o conferință internațională de securitate marți.

Șoigu numește trofee armele occidentale livrate Ucrainei

"Ministerul rus al Apărării studiază cu atenție mostre de arme occidentale care au fost capturate ca trofee în timpul unei operațiuni militare speciale în Ucraina. Luăm în considerare caracteristicile și calitățile lor specifice pentru a îmbunătăți metodele de desfășurare a operațiunilor de luptă și pentru a crește eficacitatea armelor rusești", a spus el.

El a spus că armata rusă din Ucraina se confruntă cu forțele combinate ale Occidentului, "care controlează conducerea acestei țări într-un război hibrid împotriva Rusiei".

"Aprovizionarea cu arme și echipamente militare către Ucraina este în creștere, personalul armatei ucrainene este pregătit", a adăugat ministrul, menționând că "sunt transferate resurse financiare uriașe la Kiev".

"Acțiunile forțelor armate ale Ucrainei sunt planificate și coordonate de consilieri militari străini. Informațiile sunt furnizate din toate sursele de informații disponibile în NATO. Utilizarea armelor se realizează sub controlul experților occidentali. Experții occidentali au control deplin asupra desemnării țintelor și introducerii datelor pentru utilizarea echipamentelor militare livrate Ucrainei", a subliniat Șoigu.

Șoigu, atacuri la adresa NATO



Șoigu a vorbit și despre deteriorarea situației de securitate din Europa din cauza activității agresive a NATO.

"În Europa, situația de securitate a devenit mai proastă decât în ​​apogeul Războiului Rece. Activitățile militare ale alianței au dobândit cea mai agresivă orientare anti-rusă. Au fost dislocate pe continent forțe semnificative din Statele Unite și numărul trupelor coaliţiei din Europa Centrală şi de Est a crescut semnificativ", a spus ministrul rus.

"Este important de menționat că desfășurarea de formațiuni suplimentare ale forțelor armate combinate ale NATO pe "flancul estic" al blocului a început chiar înainte de începerea operațiunii militare speciale în Ucraina", a mai afirmat acesta.

"NATO și-a lăsat măștile. Natura agresivă a blocului a încetat să se ascundă în spatele formulărilor orientării exclusiv defensive a activităților coaliției. Astăzi, documentele de planificare strategică ale alianței conțin pretenții de dominație globală. Africa, Orientul Mijlociu și Asia - Regiunea Pacificului este inclusă în sfera de interese a Alianței", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel