Şoigu anunță necesitatea consolidării urgente a sistemului de apărare ruso-belarus
Şoigu a anunţat necesitatea consolidării urgente a sistemului de apărare aeriană ruso-belarus.
Gruparea regională de trupe și sistemul de apărare aeriană al Uniunii Rusiei și Belarusului au nevoie de măsuri urgente pentru a crește pregătirea pentru luptă, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, transmite Interfax.
„Circumstanțele impun necesitatea luării de măsuri comune urgente pentru a întări capacitatea de apărare a statului Uniunii, a crește gradul de pregătire pentru luptă a grupării regionale de trupe și a sistemului regional unificat de apărare aeriană.”, a declarat Șoigu la o întâlnire cu ministrul Apărării din Belarus, Viktor Khrenin, la Moscova.
Ministrul a adăugat că această problemă devine din ce în ce mai urgentă astăzi, iar Rusia este gata să ofere "orice sprijin prietenilor belaruși" în acest sens. Totuși, Serghei Șoigu nu a explicat exact de ce are nevoie Rusia și Belarus de această pregătire militară urgentă.
Lukașenko spune că situația din Ucraina s-ar putea repeta în Belarus. "Dar va fi mai greu pentru noi decât pentru Ucraina"
Belarus, fără a trage concluzii din evenimentele din 2020, poate repeta experiența Ucrainei, a spus președintele Alexandr Lukașenko în urmă cu câteva zile.
"Dacă nu tragem concluzii din ceea ce s-a întâmplat în 2020 și după, vom face un pas mare către evenimentele ucrainene. Dar va fi mai greu pentru noi decât pentru Ucraina", a spus Lukașenko la o întâlnire de vineri de la Minsk. Cuvintele sale sunt citate de canalul de telegram Pul Pervogo, apropiat serviciului de presă prezidențial.
El a cerut, de asemenea, „curățarea” societății de oameni implicați politic în organizațiile non-profit.
"Ei ademeneau oamenii din exterior cu idei aparent nobile, care la momentul potrivit au căpătat o culoare politică. Am văzut asta în 2020. Iar ei, mânați de dorința de a ajuta pe cei nevoiași, de a proteja natura, de a ne proteja frații mai mici, s-au dovedit a fi ostatici ai forțelor distructive angajate de Occident. Se dovedește că aceste ONG-uri, societăți pentru protecția câinilor, pisicilor, animalelor nu au protejat niciodată pe nimeni. Și nu aveau de gând să protejeze.", a spus mai spus Lukașenko, făcând referire la protestele din Belarus din 2020, poreclite Revoluția papucilor și Revoluția anti-gândaci, o serie de proteste stradale împotriva sa.
Lukașenko: Societatea trebuie curățată de acești ticăloși
"Sub acest semn la modă, ni s-au aruncat oameni angajați politic și ne-am bucurat. Liderii au fost plătiți foarte mult, au adunat, fiind plătiți puțin câte puțin, știți ce fel de oameni se aflau în primele rânduri în 2020", a mai spus Lukașenko.
"În societatea noastră au apărut astfel de insule mici care au absorbit tot. Și au reușit. Din fericire, acum procesul a mers dur. Aș vrea ca autoritățile să înțeleagă că societatea trebuie curățată de acești ticăloși.", a încheiat acesta.
Reaminim că în august 2020, după alegerile prezidențiale, în care Lukașenko a fost declarat câștigător, în Belarus au avut loc timp de câteva luni proteste în masă împotriva falsificării rezultatelor votului. Forțele de securitate au suprimat cu brutalitate protestele și sute de susținători ai opoziției au ajuns în închisori. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News