Data actualizării:
Data publicării:

Şoigu anunţă intensificarea loviturilor asupra Ucrainei ca răspuns la 'atacurile teroriste ale Kievului asupra infrastructurii civile din Rusia'

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
 Foto: Captură video Youtube Pervîi Canal
Foto: Captură video Youtube Pervîi Canal
Moscova a intensificat loviturile asupra infrastructurii militare ucrainene ca răspuns la atacurile asupra teritoriului controlat de Rusia, a zis luni ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, citat de Interfax şi TASS.

'Pe fondul eşecului aşa-numitei contraofensive, regimul de la Kiev, sprijinit de sponsorii occidentali, s-a concentrat pe desfăşurarea de atacuri teroriste asupra infrastructurii civile din oraşele şi localităţile din Federaţia Rusă', a spus ministrul.

În acest context, Șoigu a zis faptul că intensitatea loviturilor ruse asupra instalaţiilor militare ucrainene, inclusiv asupra celor care asigură 'aceste atacuri teroriste', a fost crescută de mai multe ori.

Armata rusă a luat măsuri suplimentare cu scopul de a spori protecţia împotriva atacurilor din aer şi de pe mare comise de Ucraina asupra oraşelor ruseşti, mărind numărul loviturilor asupra instalaţiilor militare inamice, a mai declarat Serghei Şoigu.

Ministrul rus al Apărării a făcut precizări despre eşecul contraofensivei ucriainene şi zice că, din această cauză, Kievul se concentrează acum pe efectuarea de atacuri teroriste contra infrastructurii civile ruse. Conform lui Şoigu, Kievul a pierdut peste 20.000 de oameni şi 2.200 de arme.

'O tentativă pe scară largă a forţelor ucrainene de a străpunge apărarea noastră a fost zădărnicită în direcţia Orehovski. Numai pe 26 şi 27 iulie, Kievul a pierdut peste 400 de oameni, 31 de tancuri, inclusiv trei tancuri germane Leopard şi două franceze, şi 32 de vehicule blindate de luptă în apropierea aşezării Rabotino', a mai zis Şoigu.

Armata rusă a eliberat Kovalevka şi Sergheevka în direcţia Krasno-Lîmansk, precum şi gara Moleanovka în direcţia Kupianka, conform aceleași surse citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel