Data publicării:

Șoferul cu BMW care a călcat două persoane pe trecerea de pietoni, în Buzău, alcoolemie de 3,88. Una dintre victime a murit

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Șoferul implicat în tragicul accident care a avut loc luni și în urma căruia o persoană a murit avea o alcoolemie de 3.88 g/litru alcool pur în sânge.

"La data de 8 august 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au solicitat arestarea preventivă a inculpatului B.M., cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Situaţia de fapt reţinută în sarcina inculpatului B.M. constă în aceea că, în data de 7 august 2023, conducând autoturismul marca BMW, pe Aleea Industriilor, mun. Buzău, din direcţia Şos Brăilei către Şos Bucureşti, în dreptul SC Ductil SA a surprins şi accidentat pe numiţii S.S. şi M.V., pietoni care se aflau în traversarea străzii pe marcajul pietonal, aceştia suferind vătămări corporale.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei, fiind identificat ulterior şi testat cu aparatul etilotest Drager care a indicat valoarea de 1,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Analiza probelor biologice a stabilit că alcoolemia reţinută în sarcina inculpatului a fost de 3.88 g/litru alcool pur în sânge - prima probă, respectiv 3.64 g/litru alcool pur în sânge - a doua probă", a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, potrivit Agerpres.

Șoferul, arestat preventiv

Pe numele șoferului a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"Judecătoria Buzău a admis solicitarea Parchetului şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele inculpatului B.M. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie adoptată în cauză o soluţie temeinică şi legală, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

O persoană a murit

Una dintre cele două victime ale accidentului rutier, un bărbat în vârstă de 47 de ani, a murit la spital.

"Bărbatul în vârstă de 47 de ani, victima unui accident rutier care a fost transportat în stare gravă, în comă, la SJU Buzău şi internat la Terapie Intensivă, din cauza leziunilor grave suferite, a decedat astăzi, iar cealaltă victimă, în vârstă de 34 de ani, a rămas internată pe secţia Ortopedie pentru tratament şi îngrijiri medicale de specialitate", a transmis SJU Buzău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel