Șoferii drogați nu se opresc după Legea Anastasia. Ce spune avocata Ramona Tatarici / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freedomz
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freedomz
Avocata Ramona Tatarici a fost invitată la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV, unde a vorbit despre efectele Legii Anastasia.

Avocata Ramona Tatarici a explicat, în exclusivitate pentru DC News și DC News TV, de ce încă nu se văd efectele Legii Anastasia. 

„Deși avem Legea Anastasia, avem ceva modificări la legislație, fenomenul care parcă scapă de sub control este cel a drogurilor. Șoferii care se droghează, în continuare, se urcă la volan, provoacă accidente, mor ei sau omoară alți oameni. Am avut cazul din weekend cu un tânăr care a încercat să fugă și a lovit un polițist în această fugă, altul a fugit, încerca să mintă că a vrut să se ducă să-și ia țigări, deși era băut, drogat și nu avea nici permis. Ce facem cu ei?”, a întrebat Laura Duță.

„Sunt niște modificări în ceea ce privește modalitatea de executare a pedepselor pentru că până acum dacă puteai să primești și o suspendare sub supraveghere, pentru o ucidere din culpă, și dacă aveai în concurs, matematic vorbind mergea, și dacă aveai în concurs cu conducere sub influența substanțelor sau a alcoolului. Nu se mai poate!

Nu se văd încă efectele în ceea ce privește soluțiile din instanță. Modificările legislative sunt relativ noi încât să se dispună de către instanță și soluții definitive pe aceste hotărâri. Ei conduc în continuare sub influența substanțelor. Problematic la acestea este faptul și că rămân foarte mult timp în organism. Nu au niciun fel de control asupra lor, iar substanțele rămân în organism o săptămână, două, iar ei nu fumează sau nu consumă mai puțin de două ori pe săptămână. Ar trebui să fie conștienți de faptul că nu trebuie să se urce, însă cred că s-a pierdut de mult lupta împotriva consumului de droguri. De aici pleacă...

Discutăm de consum de droguri de la vârste foarte fragede. Cumva, în momentul în care consumă de la 13-14 ani, la 18 ani își iau permisul. Ei deja sunt consumatori de atâta timp. E în inerția lor să conducă în continuare și cred că nu realizează neapărat pericolele. Am văzut ultima declarație a lui Vlad Pascu  care a spus că nu și-a închipuit că o să fie pietoni pe acel segment de drum. Nu e o justificare a faptului că tu conduci.”, a spus avocata. 

 

3. -imagine fara descriere- (ramona-tatarici_37923400.jpg)

 

Cazul lui Vlad Pascu

„Apropo de Vlad Pascu, un caz șocant de la care au plecat rotițele la mai multe instituții din nou, s-a produs această tragedie și a ajuns în spatele gratiilor. Aflăm că familia încearcă să-l protejeze și dacă se poate să dea bani să-l și salveze, aflăm de această judecătoare, care ia acest dosar, oripilează pe toată lumea pentru că cerea ca victima omorâtă de Vlad Pascu să spună că este prezentă. Aflăm că Ministerul Justiției trimite corpul de control la Poarta Albă pentru că Vlad Pascu beneficiază de un altfel de tratament și tot felul de probleme în acest caz, cumva fiind vorba și de bani. Au încercat să corupă sistemul după prinderea copilului.”, a spus Laura Duță.

„Este radiografia societății românești în sensul în care cei care dispun de anumite resurse financiare încearcă să-și rezolve așa problemele. De asta ajungem la infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, neglijență. Fiecare încearcă să se descurce pentru că știu pe cineva. Nimeni nu mai merge efectiv la poarta instituției să bată și să spună că are de depus o cerere. S-a transmis societății că trebuie să cunoști pe cineva sau că se poate și altfel. Este atât de împământenită chestia asta în ADN-ul nostru încât, da, cu siguranță, acei părinți au vrut să facă orice să-și ajute copilul încât să intervină și pe lângă martori, pe lângă toată lumea.", a spus avocata Ramona Tatarici la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel