Şofer român de camion, care transporta "conopidă şi dovleci", amendat cu 1.000.000 de euro şi condamnat la închisoare: "Am făcut-o pentru bani"
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Kindel Media)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Kindel Media)
Un șofer român de camion a primit o amendă de 1.000.000 de euro şi a fost condamnat la închisoare.

Un şofer român de camion care transporta legume a fost arestat, pe 28 ianuarie, pe autostrada A9, în Gard, Franţa. Vameşii au confiscat din vehiculul său şase saci în care se aflau 159,90 kg de plante de canabis. Joi, 13 aprilie, instanţa a pronunţat verdictul.

"Am avut datorii. Am multe probleme cu banii". Aceasta este una dintre explicaţiile date în faţa Tribunalului Penal din Nîmes de către Niţă, un şofer român de camion implicat într-un transport de droguri.

Bărbatul a fost arestat pe 28 ianuarie, pe A9, în Gard. Conform documentelor, românul tranporta conopidă şi dovleci, însă inspectorii au găsit şi şase saci care conţineau în total 159,90 kg de plantă de canabis.

Din Spania, cu destinaţia Germania

Camionul plecase din Spania şi se îndrepta spre Germania. "Am fost asigurat că voi primi 15.000 de euro după livrare şi mi-au spus că în Germania e legal", a declarat inculpatul apărat de avocaţii Wafae Ezzaitab şi Sorina Dragnei de la baroul din Avignon.

"La 55 de ani, mai credeţi în Moş Crăciun? Urmăriţi ştirile?", l-a întrebat preşedintele instanţei, scrie Rador citând ziarulromanesc.de. "În Marsilia am avut morţi aseară. Tu eşti o verigă în această schemă criminală".

"Pe moment, nu m-am gândit. Am făcut-o pentru bani", s-a apărat inculpatul. Acest tată trăieşte între România, unde deţine un apartament, şi sudul Spaniei, unde şi-a construit o casă.

Parchetul a cerut o pedeapsă de 5 ani de închisoare, iar Departamentul Vamal Regional a cerut 1,5 milioane de euro (valoarea pe piaţă a canabisului transportat). Dar judecătorii au acceptat cererea apărării pentru o pedeapsă mai blândă şi l-au condamnat pe român la 4 ani de închisoare şi 1.000.000 de euro amendă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel