Șofer de camion, amendat cu peste 5.000.000 euro şi condamnat la închisoare. Ce transporta bărbatul
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Un şofer român de camion a fost condamnat la închisoare și a primit o amendă de peste 5.000.000 de euro.

Un şofer de camion român s-a prezentat în faţa Tribunalului Avesnes-sur-Helpe din Franţa, după ce a fost interceptat într-un control de agenţii vamali francezi care au localizat zece tone de ţigări de contrabandă în semiremorca camionului.

Instanţa l-a condamnat pe şofer pentru o infracţiune de contrabandă la un an de închisoare şi o amendă de 5.249.790 de euro, scrie Rador, citând ziarulromanesc.es. Este ceea ce instanţa a considerat a fi contravaloarea ţigărilor găsite în semiremorcă. Camionul a fost şi confiscat.

Era 8 februarie, când agenţii vamali care efectuau un control în oraşul Avesnes-sur Helpe, au oprit camionul condus de românul de 40 de ani. La inspectarea încărcăturii care a fost transportată în semiremorcă, aceştia au localizat 26 de paleţi cu o greutate de 10 tone de ţigări. Pentru acestea şoferul nu deţinea niciun document de transport care să justifice încărcătura.

"Urmez ordinele"

Potrivit celor afirmate de procuror în timpul procesului, şoferul de camion a efectuat un zbor din Moldova către oraşul german Dusseldorf. Biletul de avion fusese plătit de o persoană al cărei nume a refuzat să-l dezvăluie. Din Germania a călătorit la Anvers în Belgia şi acolo a preluat un camion care avea semiremorca sigilată, cu care s-a îndreptat spre Paris.

Din ancheta poliţiştilor a rezultat că şoferul de camion făcea deplasarea pentru o reţea infracţională dedicată contrabandei cu droguri şi tutun. În faţa magistraţilor, şoferul a spus: "Urmez ordinele".

Pedeapsa definitivă stabilită a fost de 12 luni de închisoare şi o amendă de 5.249.790 de euro aplicată de Tribunalul Avesnes-sur-Helpe. Avocatul şoferului mai poate face recurs, pentru a obţine o pedeapsă şi o amendă mai mică.

 

Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel