Socialiștii lui Dodon au protestat împotriva reținerii acestuia: Igor Nicolaevici este un luptător, el rezistă / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Igor Dodon
Sursă foto: Facebook Igor Dodon
Susținătorii președintelui Republicii Moldova dintre anii 2016 și 2020 au protestat împotriva reținerii acestuia.

Socialiştii au protestat şi miercuri în centrul Capitalei. Aceştia au ieşit în strada pentru a-l susţine pe fostul şef de stat Igor Dodon. Cu pancarte şi lozinci, oamenii au mers de la Parlament până la izolatorul Direcţiei de Poliţiei Chişinău unde este deţinut Dodon. Aceştia insistă că dosarul în care este vizat fostul preşedinte este fabricat.

Deputaţii Vlad Bătrîncea şi Grigore Novac l-au vizitat pe Igor Dodon în izolator.

"Igor Nicolaevici este un luptător, el rezistă. El va lupta mai departe, iar noi vom lupta împreună cu el şi poporul moldovenesc", a declarat Bătrîncea.

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 10:00 în faţa Parlamentului. Oamenii au scandat lozinci în susţinerea lui Igor Dodon şi au acuzat guvernarea de incompetenţă. În faţa mulţimii au ieşit mai mulţi deputaţi socialişti, dar şi fruntaşi ai PSRM care au rostit discursuri.

"Noi pentru preşedintele Igor Dodon vom sta, pentru libertatea lui, pentru că este un preşedinte cinstit!", a spus Nicolae Pascaru.

"Vreau să vă spun că da, ei au deschis cutia Pandorei. Ei l-au reţinut pe Igor Dodon", a menționat deputatul Bogdan Țîrdea.

Deputatul socialist Vlad Batrâncea a îndemnat apoi mulţimea să pornească într-un marş pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Protestatarii i-au bruscat pe jurnaliști și echipa de filmare de la postul Publika.

"- Dumneavoastră de ce ne bruscaţi?

- Încurcaţi la oameni."

"- Pentru protest.

- Pentru care protest?"

Mulţimea a mers până în faţa izolatorului Direcţiei de Poliţie Chişinău, unde au continuat protestul.

" Libertate lui Dodon!"

"Aici se află Igor Dodon, şi noi cerem să fie eliberat. Este o acţiune politică."

Spiritele s-au încins în momentul în care la Direcţia de Poliţie a venit procurorul Petru Iarlmaliuc care instrumentează dosarul lui Igor Dodon.

"Libertate lui Dodon."

Ministrul Justiţiei a declarat că va monitoriza să fie respectate procesele legale în cadrul dosarului în care figurează Igor Dodon. De asemenea, el a spus că nu va comenta afirmaţiile făcute de fostul preşedinte şi membrii PSRM despre faptul că dosarul este unul politic.

"Niciun politician nu are imunitate - legea trebuie să fie aplicată faţă de toţi. Extrem de important este de a garanta că procesul în faţa societăţii este unul credibil şi transparenţă maximă. Noi ca Minister al Justiţiei vom monitoriza că aceste proceduri să fie respectate", a declarat Sergiu Litvinenco.

Organizatorii protestului au anunţat că vor ieşi în stradă şi joi, conform Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel