ȘOC. H&M și-a SPIONAT angajații. Amendă de 35 de mil. de euro
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
H&M
H&M
Compania H&M a primit o amendă impresionantă după ce managerii au colectat date referitoare la viaţa privată a angajaţilor.

Retailerul suedez de îmbrăcăminte Hennes & Mauritz AB (H&M) a fost amendat cu 35,3 milioane de euro de Autoritatea pentru Protecţia Datelor din Germania, după ce managerii au colectat date referitoare la viaţa privată a angajaţilor, transmite DPA, scrie Agerpres. 

Activitatea de monitorizare a vizat mai multe sute de angajaţi de la un centru de servicii din Nuremberg. Începând din 2014, managerii H&M de la acest centru au strâns informaţii care aveau legătură cu viaţa privată a angajaţilor, precum diagnostice medicale, probleme de familie şi convingeri religioase. Aceste informaţii erau înregistrate şi stocate digital într-un sistem care putea fi accesat de 50 de manageri din întreaga companie, a precizat miercuri comisarul pentru protecţia datelor şi libertatea informaţiei din Hamburg.

"Acest caz demonstrează un dispreţ grav faţă de normele privind protecţia datelor", a subliniat Johannes Caspar, preşedintele autorităţii din Hamburg, adăugând că nivelul ridicat al amenzii "este justificat şi ar trebui să descurajeze companiile să încalce viaţa privată a angajaţilor".

Reacția reprezentanților H&M



La rândul său, H&M a admis că au existat "deficienţe la centrul de servicii", susţinând că a luat măsuri pentru a corecta această situaţie. Grupul suedez şi-a cerut scuze faţă de angajaţii afectaţi.

Amenda aplicată H&M este cea mai mare anunţată până acum în Germania, în conformitate cu regulamentul GDPR. Germania este principala piaţă a companiei Hennes & Mauritz.

Grupul suedez are şapte branduri: H&M, COS & Other Stories, Monki, Weekday, Arket şi H&M Home. Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel