România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 04 aug, 14:48
”Șoc economic extraordinar de ridicat”. Semnal de la vârful BCE: De ce va dura o perioadă îndelungată revenirea la normal a economiei
Economistul șef al Băncii Centrale Europene (BCE), Philip Lane, a avertizat asupra evoluției economice. 

Economia zonei euro a avut în trimestrul doi din 2020 o performanță mai bună decât se anticipa, dar Philip Lane a subliniat, conform Agerpres, că ”nu ar fi înțelept” să fie trase concluzii rapide. ”Concluziile ar trebui evaluate împreună cu datele privind evoluţia din trimestrul trei", a subliniat el. 

Philip Lane consideră că creşterea numărului de cazuri de coronavirus în unele regiuni europene precum şi pe plan global afectează încrederea consumatorilor şi investiţiile companiilor. Oficialul BCE precizează: "Aceşti factori ne ajută să explicăm de ce va dura o perioadă îndelungată de timp până când economia se va redresa deplin în urma şocului provocat de pandemia de coronavirus (COVID-19), dar şi de ce sunt necesare măsuri fiscale şi monetare semnificative”. 

Datele preliminare publicate vineri de Eurostat arată că economia zonei euro a înregistrat un declin de 12,1% în trimestrul doi din 2020, cea mai semnificativă scădere de când se publică aceste date, respectiv 1995. BCE previziona un recul de 13%.

"Nivelul şocului economic rămâne extraordinar de ridicat şi perspectivele extrem de nesigure", precizează economistul. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro