Şobolani filmaţi pe stradă în Braşov. Un membru USR spune că şobolani sunt şi la Paris, Koln, Madrid şi... Moieciu de sus
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la DSD, Pexels
Fotografie de la DSD, Pexels
Un şobolan a fost filmat traversând strada în Braşov. Deşi cei de la PSD spun că situaţia este îngrijorătoare, un membru USR, ecologist, spune că astfel de situaţii sunt normale şi în mari oraşe europene. 

"În plin sezon turistic, în plin centrul oraşului, colcăie şobolanii. Faptul că şobolanii se plimbă nestingheriţi pe străzile Braşovului ar trebui să ne îngrijoreze. Nu este vorba de nişte animăluţe inofensive, ci de unele care reprezintă un pericol pentru sănătatea publică. Sper, totuşi, că sub administraţia USR, Braşovul nu va ajunge în situaţia Sectorului 1, administrat tot de USR”, a scris pe Facebook de consilierul local PSD, Alexandra Crivineanu.

Un membru USR reacţionează şi spune că astfel de şobolani sunt şi la Paris, Madrid, Koln şi... Moieciu de sus

Este vorba despre Mihai Orleanu, preşedintele Centrului de Ecologie Montană, membru USR şi iniţiator al proiectului Parcului Natural Brassovia. 

"Rattus norvegicus sau Rattu rattus coabiteaza cu Homo sapiens sapiens. Membrii rattus se simt excelent în păduri, de exemplu în ANPIL Brassovia (Aria Naturală Protejată de Interes Local Brassovia – n.r.), acolo trăiesc ei de fapt. Homo sapiens sapiens, adică tu, Coliban şi cu mine inclusiv le asigurăm lor condiţii extraordinare de viaţă cu stilul nostru de viaţă urbană. Te invit la Paris, la Koln, la Madrid sau la Moieciu de Sus să vezi cum trăiesc Rattus norvegicus. Daca unii homo sapiens sapiens ca tine, care habar nu au de ecologie, aprobă distribuirea de zeci de mii de cyrse pentru şobolani, nu fac nimic altceva decât să distrugă populaţii de păsări, de alte vieţuitoare mici, dar nu rezolvă problema înmulţirii şobolanilor. Aaa, rezolva şi problema risipirii banilor din bugetul local pentru o oarecare firmă care vinde curse de şobolan în toata România”,a răspuns Orlean.

”Da, exact ce voi aţi refuzat să creaţi la ultima şedinţa de Consiliului Local Braşov (aprobarea înfiinţării Ariei Naturale de Interes Local Brassovia – n.r.) – şi conex cu acest cadru, un management al deşeurilor şi al reciclării. Dar pentru asta este nevoie de surplus de competenţă în aparatul de specialitate al Primăriei şi la asta vă opuneţi voi, neacceptând modificarea organigramei”, a mai spus Orleanu, citat de G4Media.

În Bucureşti, "mai puţini şobolani ca acum doi-trei ani". Nicuşor Dan: Pe oameni nu îi deranjează 

Nicușor Dan a sugerat că practic ar trebui să ne bucurăm că a scăzut „comunitatea” de șobolani. De când este primar, numărul acestora a scăzut.

„Nu sunt șobolani mai mulți decât acum doi ani sau decât acum trei ani”, a zis Nicușor Dan la Realitatea Plus.

Jurnalista Ionela Arcanu i-a spus că pe bucureșteni nu-i interesează că sunt mai puțini acum ca în administrația precedentă, ci vor să nu mai fie deloc. „Bucureștenii vor să nu mai fie șobolani, nu să fie mai puțini ca data trecută!”, i-a spus ziarista.

„Și eu m-aș dori să nu mai fie șobolani, dar sunt mai puțini ca acum doi ani sau acum trei ani și nu este o problemă pentru bucureșteni pentru că există call-center-uri unde oamenii pot suna”, a repetat Nicușor Dan la Realitatea Plus.

Ionela Arcanu l-a întrebat de ce nu dă el un exemplu personal privind rezolvarea problemei curățeniei din București, iar Nicușor Dan a spus: „Totala atribuție în ceea ce privește salubrizarea revine primăriilor de sector, nu Primăriei Generale. Responsabilitatea în ceea ce privește salubrizarea le revine în totalitate și este bine să învățăm cine ce trebuie să facă pentru oraș”. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel