Data publicării:

Șnițel cu surprize, un preparat wow. Poftă bună!

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a prezentat rețeta „Șnițel cu surprize”.

Ingrediente pentru „Șnițel cu surprize”

1 kg mușchi file de porc

sare

piper

4 ouă

făină

pesmet

semințe de anason

semințe de coriandru

susan alb și negru

semințe de chimen

ulei pentru prăjit

Pentru sos 

2 vinete

2-3 linguri iaurt grecesc

2-3 linguri cremă de smântână

1 linguriță tahini

1 castravete proaspăt

Pentru garnitură

1 kg cartofi

sare

5-6 căței de usturoi

rozmarin

ardei iuți

ulei de măsline

Mod de preparare 

Mușchiulețul de porc se curăță, se feliază, iar feliile se aplatizează ușor cu palma și se presară cu sare și piper. Ouăle se amestecă cu puțină sare, iar pesmetul se amestecă cu toate semințele enumerate la ingrediente. Feliile din mușchiuleț de porc se trec prin făină, apoi prin ouă și prin amestecul de pesmet cu semințe. Se rumenesc pe ambele părți în ulei încins.

Pentru sos, vinetele se coc, se curăță și se scurg, apoi se toacă și se amestecă cu puțin ulei de măsline, iaurt, cremă de smântână și tahini. Pentru un plus de prospeține, se adaugă cubulețe mici de castravete proaspăt, notează a1.ro.

Pentru garnitură, cartofii se feliază și se pun la cuptor stropiți cu ulei de măsline și presărați cu sare și rozmarin. Printre feliile de cartofi se presară și usturoi. Se lasă cartofii la cuptor până sunt bine rumeniți. Și ardeii iuți se rumenesc ușor la cuptor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel