Data publicării:

Slovacia oprește sprijinul militar acordat Ucrainei

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @user4836439
FOTO: Freepik @user4836439
Robert Fico, noul premier al Slovaciei, a anunțat încetarea livrărilor de arme către Ucraina, respectiv limitarea sprijinului acordat la ”un ajutor umanitar și civil”.

Noul premier al Slovaciei, social-democratul Robert Fico, a anunţat joi încetarea livrărilor de arme către Ucraina şi limitarea sprijinului acordat ţării vecine la ”un ajutor umanitar şi civil”, transmite AFP, scrie Agerpres.

De altfel, această declarație a fost făcută încă din timpul campaniei electorale, cum a relatat Aktuality, citată de Kiev Post.

”Considerăm ajutorul pentru Ucraina doar un ajutor umanitar şi civil, nu vom mai furniza arme Ucrainei” , a declarat Fico, a doua zi după numirea sa în fruntea unui guvern de coaliţie asociat cu un partid de extremă dreapta prorus.

Fico, un apropiat al premierului ungar Viktor Orban, a câştigat alegerile legislative din 30 septembrie în urma unei campanii electorale în care a pledat pentru încetarea ajutorului militar oferit Ucrainei, combaterea migraţiei ilegale şi o politică independentă a Slovaciei faţă de agenda promovată de Bruxelles şi de SUA.

El s-a pronunţat, de asemenea, împotriva liberalismului politic, a activităţilor organizaţiilor neguvernamentale şi a acordării a mai multor drepturi pentru persoanele transgender.

Ungaria este un alt stat european care s-a opus multor inițiative ale UE de a sprijini Ucraina în conflictul cu Rusia.

Mai mult, nu a dorit niciodată să se confrunte cu Rusia, ci a încercat să mențină și să dezvolte contactele bilaterale. Orban i-a transmis acest lucru lui Putin în comentarii făcute prin intermediul unui interpret și difuzate la televiziunea rusă, cu puțin timp înaintea unui forum internațional legat de Inițiativa Belt and Road din China.

Citește și: Ungaria refuză acordarea de noi ajutoare UE către Ucraina. Propunerile Bruxelles-ului, considerate „inacceptabile”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel