Ingrediente: 1 kilogram de slănină de pe burta porcului, mai subţire; 8 căţei de usturoi; 2 foi de dafin; 1 lingură boabe de piper; 6-8 boabe de ienibahar (opţional); zeamă de varză (sau apă cu sare); 2-3 linguri boia de ardei dulce; 1 lingură de ulei; 1 linguriţă de sare.
Vezi și: Masa de Crăciun. De ce să adaugi oțet în aluatul de cozonac. Trucul folosit de chefii bucătari
Mod de preparare
Slănină fiartă cu usturoi. Se pun la fiert 4 sau 5 litri de zeamă de varză sau de apă în care am dizolvat 2-3 linguri de sare. Adăugăm foile de dafin, 3 căţei de usturoi curăţaţi, boabele de piper şi cele de ienibahar, după care punem slănina porţionată în bucăţi cât dorim de mari, ca să intre în vasul de fierbere, scrie cevabun.ro. Lăsaţi totul la fiert timp de 40 de minute.
Slănină fiartă cu usturoi. Ca să verificaţi dacă slănina s-a fiert, înfigeţi în ea furculiţa. Când furculiţa intră uşor în slănină, înseamnă că este fiartă. Dacă nu s-a fiert suficient, atunci mai lăsaţi-o încă zece minute, după care verificaţi după aceeaşi metodă. Slănina nu trebuie lăsată la fiert prea mult ca să nu devină moale ca o clisă.
Vezi și: De ce să ții cotletul de porc în oțet, înainte să-l gătești. Secretul bucătarilor chefi
Slănină fiartă cu usturoi. După ce bucăţile de slănină s-au fiert, scoateţi-le şi aşezaţi-le între două funduri de lemn ca să se răcească, în chiuvetă, unde se va scurge zeama.
Slănină fiartă cu usturoi. Deasupra puneţi o greutate pentru a presa bine. Restul usturoiului se trasnformă într-o pastă, pe care o frecăm cu o linguriţă de sare şi o linguriţă de ulei, iar compoziţia rezultată se întinde peste bucăţile de slănină. Urmează să pudraţi slănina cu boia de ardei dulce, după care băgaţi-o la rece.
Vezi și: De ce să adaugi cartof crud în carnea tocată. Secretul genial folosit în restaurante
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD