Data actualizării:
Data publicării:

Slănină fiartă cu usturoi. Preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Slănină fiartă cu usturoi. Slănina nu ar trebui să lipsească de pe masa de Crăciun. Fie în usturoi sau simplă, face senzație de Sărbători printre musafiri.

Ingrediente: 1 kilogram de slănină de pe burta porcului, mai subţire; 8 căţei de usturoi; 2 foi de dafin; 1 lingură boabe de piper; 6-8 boabe de ienibahar (opţional); zeamă de varză (sau apă cu sare); 2-3 linguri boia de ardei dulce; 1 lingură de ulei; 1 linguriţă de sare.

Vezi și: Masa de Crăciun. De ce să adaugi oțet în aluatul de cozonac. Trucul folosit de chefii bucătari

Mod de preparare

Slănină fiartă cu usturoi. Se pun la fiert 4 sau 5 litri de zeamă de varză sau de apă în care am dizolvat 2-3 linguri de sare. Adăugăm foile de dafin, 3 căţei de usturoi curăţaţi, boabele de piper şi cele de ienibahar, după care punem slănina porţionată în bucăţi cât dorim de mari, ca să intre în vasul de fierbere, scrie cevabun.ro. Lăsaţi totul la fiert timp de 40 de minute.

Slănină fiartă cu usturoi. Ca să verificaţi dacă slănina s-a fiert, înfigeţi în ea furculiţa. Când furculiţa intră uşor în slănină, înseamnă că este fiartă. Dacă nu s-a fiert suficient, atunci mai lăsaţi-o încă zece minute, după care verificaţi după aceeaşi metodă. Slănina nu trebuie lăsată la fiert prea mult ca să nu devină moale ca o clisă.

Vezi și: De ce să ții cotletul de porc în oțet, înainte să-l gătești. Secretul bucătarilor chefi

Slănină fiartă cu usturoi. După ce bucăţile de slănină s-au fiert, scoateţi-le şi aşezaţi-le între două funduri de lemn ca să se răcească, în chiuvetă, unde se va scurge zeama.

Slănină fiartă cu usturoi. Deasupra puneţi o greutate pentru a presa bine. Restul usturoiului se trasnformă într-o pastă, pe care o frecăm cu o linguriţă de sare şi o linguriţă de ulei, iar compoziţia rezultată se întinde peste bucăţile de slănină. Urmează să pudraţi slănina cu boia de ardei dulce, după care băgaţi-o la rece. 

Vezi și: De ce să adaugi cartof crud în carnea tocată. Secretul genial folosit în restaurante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel