Ingrediente
800 g cartofi
6 caței de usturoi
6 linguri de ulei de măsline extra virgin
2 linguri de oțet roșu
sare
piper proaspăt măcinat
Cum se prepară
Cartofii se curăță de coajă și se taie în cuburi. Cartofii se fierb în apă cu sare. Acest lucru poate dura între 20 și 30 de minute, în funcție de cartofi. Se scurg cartofii și se pun într-un bol potrivit retete.unica.ro. Apa în care au fiert cartofii se păstrează.
Cu ajutorul unui mojar sau a robotului de bucătărie se pisează usturoiul, uleiul de măsline și oțetul până obținem o pastă cremoasă. Cu ajutorul unui mixer se pasează cartofii. Se adaugă și pasta de usturoi. Treptat se adaugă apa de la fiert cartofii până ce skordalia devine cremoasă. Nu trebuie adăugată toata apa! Se condimentează cu sare și piper.
Vezi și: Spaghete carbonara de post. Cum se prepară: Rețeta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- DNA, primele acuzații oficiale după perchezițiile la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cine este directorul reținut. Acuzațiile procurorilor
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- 10 lucruri pe care nu le știai despre primarul USR Dominic Fritz
- BANCUL ZILEI: Lucruri dificil de realizat
- Prof. univ. dr. Mircea Duțu, semnal de alarmă asupra reformării profesiei juridice: Robotul a participat la admiterea în magistratură și a trecut cu brio / video