Data publicării:

Situaţiile din trafic care ar trebui să fie imposibile

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Un accident surprins cu o cameră de bord arată o situaţie din trafic care nu ar trebui să existe. 

Două maşini se lovesc după ce una dintre ele iese din parcare fără să se asigure. Problema apare însă la analiza clipului, când se vede că şoferul care a lovit maşina care nu s-a asigurat a avut vizibilitate şi a putut vedea intenţia şoferului neatent. 

"Sunt situaţii din trafic care ar trebui să fie imposibile. Ar trebui să nu se poată aşa ceva. De ce spun asta? Pentru că şi şoferul maşinii albastre ar fi trebuit să se asigure, dar cel care filmează a văzut ce se întâmplă, ar fi trebuit să evite. Sau nu era atent, sau a crezut că şoferul maşinii albastre se opreşte. E un fel de nesimţire, pe ideea că trebuie să se oprească cel fără prioritate. 

E un loc cu vizibilitate. Nu există o problemă a drumului. Sunt două maşini care se lovesc, din cauză că unul pleacă de pe loc şi celălalt consideră că are prioritate. Legal, cel cu Dacia Spring nu a acordat prioritate. Dar, de fapt, din punct de vedere conducere defensivă cel care filmează prea a accelerat. Nu a frânat deloc, nu a evitat. S-a dus direct în el. E ca şi cum poartă ochelari de cal. Piciorul pe acceleraţie şi nu contează ce se întâmplă. Aici nu era un pericol potenţial, ci unul efectiv. Vorbim de o maşină care se vedea că se mişcă. 

E mai bine să frânezi sau să reduci viteza inutil, decât să nu o faci când e o situaţie din asta. Dacă ar fi frânat cel care filmează, iar cel cu Dacia albastră se oprea, nu era nicio problemă. Pierdea 2-3 secunde. Dar aşa, începe balamucul, constatare, service, maşini imobilizate, creşte şi asigurarea. Începe tot balamucul după, pentru că nu a redus viteza un pic. Da, cel cu maşina albastră e vinovat legal, nu a acordat prioritate, dar consecinţele sunt enervante", a declarat Titi Aur. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel