Situație revoltătoare: Români, fără curent electric de sărbători. Motiv incredibil- Document
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Încă o dovadă (de parcă mai era nevoie!) că în România companiile străine sunt favorizate iar cele românești nici nu contează.

De câteva zile, locuitorii din comuna Maieru, județul Bistrița-Năsăud au fost anunțați telefonic de către Electrica Transilvania Nord că vor rămâne timp de 3 zile de la orele 9 la 17 fără curent pentru că trebuie să tragă rețea separată pentru un magazin Profi care urmează să se deschidă înainte de sărbători.

Putem înțelege că şi Profi au nevoie de rețea electrică, este firesc, iarăși putem înțelege întreruperile în caz de avarii, lucrări la rețea, forță majoră, dar nicăieri în legea energiei electrice și a gazelor naturale nu există stipulat că ai voie să întrerupi pentru atât timp furnizarea energiei electrice pentru a conecta un nou utilizator. Din păcate comercianții din zonă nici nu au fost consultați conform art. 115 alin.(2) conform aceleiași legi.

Reacția angajaților de la Electrica a fost următoarea: Noi v-am anunțat ca să știți că rămâneți fără curent. Ne-am îndeplinit obligația de a vă anunța. Fireşte, notificarea nu s-a făcut în scris ci telefonic, ca să fie mai greu la proces.

Cu siguranță că și puținii comercianți din zonă, care cu greu reușesc să se mențină pe linia de plutire în lupta cu multinaționalele, au anunțat mai departe puii congelați să nu se dezghețe timp de 4 zile, iaurturile să nu se strice, centralele pe lemn să își țină pompele în funcțiune fără curent și casele de marcat să transmită în continuare la ANAF în timp real vânzările, chiar fără curent electric. Nu mai vorbim de încălzire pentru cei ce au centrală, care probabil se vor încălzi sufleteşte la gândul că un nou Profi se deschide în localitate! Conform prognozei meteo, în localitate se anunţă temperaturi între -7 şi 1 grad Celsius pentru următoarele zile, cu şansă mare de ninsoare.

Ah da, ce să vezi, nici măcar nu are punct de lucru legal înfiinţat acest Profi, deci nu va putea face vânzări în mod legal. Ne îndoim totuşi că va fi deranjat de vreun control al ANAF.

Întrebaţi, localnicii au declarat că au făcut deja notificări către Electrica Transilvania Nord şi că dacă le va fi oprit totuşi curentul timp de 3 zile o să facă plângeri penale la poliţie. Ataşăm răspunsul scris primit astăzi de la Electrica Transilvania Nord de unul dintre localnici.

VEZI AICI RĂSPUNSUL

Ca și concluzie, în țara nostră nu e suficient că vin străinii să ne ia tot, îi mai și ajutăm cu tot ce putem ca să le fie munca mai ușoară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel