Situație atipică în cazul unui accident. Titi Aur: Poți să fii co-autor dacă e produs de cel care depășește pe linie continuă / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Titi Aur a explicat cum un șofer care vine de pe contrasens poate fi co-autor al unui accident, chiar dacă acesta e produs de un autoturism care a depășit pe linie continuă.

În cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, la DC News, Titi Aur, expert în siguranță rutieră, a explicat cum poți să porți o parte din vină în cazul unui accident, dacă din sens opus un șofer intră în depășire pe linie continuă și produce inevitabilul.

„Șoferul care vine din față poate să aibă o viteză mai mare decât limita de viteză“, a spus Titi Aur într-o discuție cu jurnalistul Florin Răvdan despre accidentele produse ca urmare a depășirilor.

„Când mergi cu viteză foarte mare, riști ca cel din față să aprecieze incorect posibilitatea de a depăși, cu sau fără linie continuă ... . Poate fi situația în care cel care depășește te vede, sau nu te vede dacă e o zonă unde are el vizibilitate și ar putea să depășească, dar vii din față cu viteză foarte mare.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Cum sunt respectați bicicliștii în Germania și Suedia. Titi Aur: La noi îți e frică să trimiți copilul cu bicicleta la pâine / video

Dacă cineva vine de exemplu cu 200 de kilometri la oră, iar eu intru în depășire, că văd undeva niște faruri, dar la distanță, până când să termin eu depășirea, ăla vine peste mine, că are 200 de kilometri pe oră.

Vina poate fi comună, pentru că dacă cel ce vine de pe contrasens are o viteză mai mare decât cea admisă este automat co-autor la faptă, chiar dacă șoferul care a depășit a depășit pe linie continuă“, a precizat, la emisiunea „De Ce Conducem“, Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel