Situație alarmantă în supermarketurile din Marea Britanie. Ce se întâmplă cu cele mai ieftine produse / foto
Un supermarket a implementat sisteme antifurt protejate prin GPS pentru articole de la prețuri de 2 lire sterline pentru a combate furtul din magazine.
Un supermarket din Cambridge a luat măsuri drastice pentru a combate furtul din magazine, după ce a plasat carnea pui și batoanele de ciocolată în cutii de securitate, scrie Yahoo News.
Potrivit Oficiului Național de Statistică (ONS), infracțiunile de furt au crescut cu 37% în 2023, până la 430.104, cea mai mare cifră de când au început înregistrările poliției, în 2003. Drept urmare, magazinul se concentrează acum pe protejarea produselor sale cele mai accesibile.
Fotografiile arată batoanele de ciocolată Cadbury's protejate în cutii de siguranță, la fel și bucățile de brânză care costă doar 3 lire sterline. Sticlele de balsam și pachetele de pulpe de pui au fost, de asemenea, securizate, deși sunt vândute cu amănuntul la doar 2 lire sterline, respectiv 4,25 lire sterline.
De asemenea și magazinul Tesco din Londra a pus ciocolata de 2 lire sterline, inclusiv Cadbury's Dairy Milk, în cutii de securitate pentru a descuraja hoții.
Contul London & UK Street News on X (fost Twitter) a distribuit o fotografie a ciocolatei din carcasa de protecție.
Din cele 408.690 de infracțiuni de furt înregistrate de poliție în Anglia și Țara Galilor în 2023, 16% (65.521) au fost acuzați sau citații, în timp ce 58% (238.794) din investigații au fost închise fără a fi identificat vreun suspect, potrivit analizei Home.
Experții au legat creșterea furtului din magazine de criza costului vieții, care a dus la creșterea costului alimentelor de bază.
Un expert al poliției a declarat pentru Sky News la începutul acestui an că produsele de carmangerie, lactatele și untul sunt printre cele mai furate articole, din cauza prețurilor în creștere.
În prezent, furtul nu duce automat la închisoare. Dacă mărfurile valorează mai puțin de 200 de lire sterline, pedeapsa maximă este de șase luni de închisoare, dar acest tip de infracțiune este de obicei tratat prin emiterea unei amenzi poștale.
Orice furt peste 200 de lire sterline ar putea duce la o pedeapsă maximă de șapte ani de închisoare.
Cu toate acestea, pedeapsa efectivă depinde de valoarea bunurilor furate și dacă infractorul are condamnări anterioare.
Pe lângă sancțiunile penale, hoții se pot confrunta și cu sancțiuni civile, cum ar fi interdicția în magazin sau obligația de a plăti despăgubiri magazinului pentru orice daune sau pierderi cauzate.
Supermarket puts chicken and £2 chocolate bars in anti-shoplifting cases https://t.co/yv52n5dXsR
— SkinKiss Natural Body Bliss ???????????????????????????????? (@SkinKiss1) June 13, 2024
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News