Sit arheologic preistoric, descoperit de arheologi
Noi descoperiri arheologice realizate într-un sit preistoric cunoscut, aflat pe un deal din apropiere de orașul Milan, în nordul statului Ohio, reflectă spiritualitatea și cosmologia triburilor de vânători-culegători care au trăit în această regiune în urmă cu aproximativ 2300 de ani.
Așa-numitul sit Heckelman se află pe un deal din apropierea râului Huron. Acolo, oameni din timpul așa-numitei perioade "Early Woodland" din preistoria nord-americană au ridicat un complex pentru ceremonii socio-religioase format din bârne de lemn înfipte în pământ. Arheologul Brian Redmond, curator la Muzeul de Istorie Naturală din Cleveland, a susținut că locația acestui sit pare să rezoneze cu o concepție despre cosmos întâlnită la mai multe triburi de amerindieni.
"Cunoaștem faptul că amerindienii ca și multe alte comunități arhaice aveau o viziune specifică despre lume ca un cosmos stratificat: lumea cerurilor, lumea în care trăim și lumea subterană, a morților", precizează Redmond, autorul unui nou studiu despre oamenii care au trăit în situl Heckelman.
Acest sit este mărginit de apa râului Huron, hotar care ar fi putut marca o trecere simbolică spre lumea subterană. Stâlpii din lemn ar fi fost înălțați simbolizând dorința de a accede spre lumea supraterană, a cerurilor, conform lui Redmond.
"Acest sit poate fi perceput ca un loc în care cele trei lumi comunică, iar stâlpii din lemn reprezentau un fel de 'axis mundi' (axă a lumii) sau un fel de 'copac al vieții', reprezentări spirituale globale pentru culturile arhaice", a adăugat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News