Sistem modern de jocuri de lumini pe stadionul Rapidului. Se fac ultimele retușuri în Giulești
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook CNI
Facebook CNI
Stadionul Giuleşti este aproape gata, ceea ce înseamnă că în curând Rapid Bucureşti va putea juca meciurile de pe teren propriu pe această nouă arenă. 

Stadionul Giulești ”Valentin Stănescu” va beneficia de un sistem modern de jocuri de lumini tip DMX și de un sistem de iluminat pe fațada principală, cu posibilitatea integrării acestuia în sistemul de jocuri de lumini tip DMX, a anunțat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației.

Decizia a fost luată în ședința Guvernului de joi, ca urmare a reaprobării indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții, lucrările suplimentare, în valoare de 1.720.944,50 lei (inclusiv TVA), fiind solicitate de beneficiarul final (Clubul Sportiv Rapid Bucureşti).

Plase în spatele porţilor. Când va juca Rapid acasă

Totodată, zonele din spatele porților de fotbal vor fi asigurate cu plase de protecție, dată fiind distanța mică dintre marginea terenului de joc și limita gradenelor pentru spectatori, și se va amenaja un spațiu special în interiorul stadionului, cu destinația de casierie, care să îndeplinească condițiile specifice autorizării de către organele de poliție.

Alți factori care au condus la necesitatea actualizării indicatorilor tehnico-economici și care se reflectă în valoarea obiectivului de investiții sunt determinați de:

- ajustarea prețului contractului conform Hotărârii Guvernului nr. 1/2018, în funcție de evoluția indicelui de cost în construcții pe timpul derulării contractului și a celor estimați până la finalizarea lucrărilor, rezultând o economie de 1.465.175,62 lei (cu TVA);

- adaptarea soluțiilor tehnice inițiale astfel încât, după definitivarea proiectului tehnic și a detaliilor tehnice de execuție, a rezultat o valoare suplimentară de 3.517.567,52 lei (cu TVA);

- depășirea valorii estimate inițial pentru realizarea utilităților și urmărirea construcției în timp, lucrări care intră în sarcina Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, prin Clubul Sportiv Rapid Bucureşti (în valoare de 4.642.064,62 lei).

Se preconizează ca noua arenă a rapidiștilor să poată fi recepționată și dată în folosință la începutul lunii noiembrie, urmând ca Rapid București să își desfășoare meciurile de pe teren propriu cel târziu de la finele lunii noiembrie, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel