Șirnea, primul sat turistic din România. Locul unde frumusețea naturii și liniștea se împletesc perfect
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
În satul Șirnea vei găsi o oază de liniște, asezonată cu peisaje superbe. Este locul perfect pentru a pune pauză vieții urbane agitate. Te vei simți mai aproape de natură ca niciodată.

Satul Șirnea este situat la o altitudine de 1244 de metri, la poalele Pietrei Craiului, în comuna Fundata. Puteţi ajunge în această zonă din DN73 Câmpulung-Brașov, din satul Ciocanu şi prin Cheile Dâmboviţei. Mare parte din drumul ce duce către Fundata sau Șirnea a fost asfaltat acum câţiva ani, iar drumul este spectaculos.

Satul Şirnea este renumit pentru produsele lactate 100% naturale. Aici, vă puteţi plimba, puteţi admira peisajele superbe şi veţi putea face drumeţii montane. Muzeul Etnografic din Şirnea, înfiinţat în 1965, are şapte săli, iar turiştii pot afla mai multe despre viaţa la sat de acum 50-70 de ani şi despre obiceiurile locului.

Carte de rugăciuni de la 1700

Muzeul are şi câteva piese unice care îi vor încânta cu siguranţă pe vizitatori. Printre cele mai valoroase, se numără o carte de rugăciuni care datează de la 1700 şi este îmbrăcată în piele de viţel, scrie adevarul.ro.

Tot aici, turiştii pot vedea şi statuia primului cetăţean simbolic al satului – Şirnea Bran Rogozeanu. Se spune că familia Bran a ajuns prima în zonă şi a împărţit domeniile dintre Bucegi şi Piatra Craiului între cei zece băieţi ai familiei şi aşa au luat naştere satele din jurul Branului, inclusiv Şirnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel