Singura emisiune care avea audiență, eliminată din grila TVR. Georgică Severin: Era incomodă și s-au dat dispoziții în acest sens / video
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Georgică Severin, parlamentar și președinte al Societăţii Române de Radiodifuziune, a fost invitat la DC News, unde a vorbit despre emisiunea „România Nouă", care avea audiență și care a fost eliminată din grila TVR. 

„Era o emisiune cu audiență la 9 seara, România Nouă, a fost eliminată din grilă. A fost judecată această măsură? S-au înregistrat pierderi, avea o audiență, s-a dus în jos. Cine răspunde pentru această decizie, sau cum plătește?", a întrebat Val Vâlcu. 

„Va referiți la emisiunea lui Ionuț Cristache. Cine răspunde pentru această decizie... E simplu. Emisiunea lui Ionuț Cristache a fost eliminată pentru că era incomodă și s-au dat dispoziții în acest sens. Nu știu, presupun. Cel care a luat decizia? Vreau să vă spun că s-au schimbat atât de mult conducerile programelor că eu nu mai știu perioada, când și cum a fost eliminată emisiunea lui Ionuț Cristache. El ne poate da detalii pe chestia asta.

Ca să se rezolve ceva acolo este nevoie de o decizie politică luată rapid și executată rapid, nu neapărat ca în Israel, să-l închizi la 11 noaptea și să-l deschizi din nou la 7 dimineața, dar trebuie luată o decizie politică care să țină cont și de eficiența economică, dar și de menirea constituțională a instituției.”, a spus Georgică Severin.

 

VEZI ȘI: Cazul ciudat al Televiziunii Române: Mașinăria de vot din TVR. Georgică Severin: Avem proiecte de hotărâre care trec pe bandă rulantă / video 

„Vă pot spune, la modul extrem de obiectiv, că avem proiecte de hotărâre care trec de obicei pe bandă rulantă cu 3 ,4 voturi împotrivă, n-ai ce să faci. Mașina de vot funcționează perfect și de multe ori fără comentarii, în afară de ale mele și ale unor alți colegi. Discuțiile care au loc sunt legate în general de problemele departamentelor din care fac parte membrii Consiliului de Administrație. Așa s-a întâmplat să fie numiți.

Avem trei reprezentanți ai studiourilor teritoriale și vă dați seama că problematica studiourilor teritoriale depășește ca interes pe a studioului central, avem 4 reprezentanți ai minorităților departamentelor de la minorități. Așa s-a întâmplat.

Deci, problemele minorităților sunt foarte importante, și de fiecare dată când se discută ceva, se pune problema ce facem cu secția în limba cutare sau cutare, dar nu discutăm despre emisiunile de prime-time și nu să discutăm în sensul în care să intervenim. Totdeauna m-am opus intervenției în editorial și spun clar că nu este rolul Consiliului de Administrate și nici al președintelui.

Dar să discutăm, de exemplu, despre raportul între suma alocată pe minut pe emisie la un program și audiență. Că atunci când stăm în audiențe puțin mai jos decât glezna broaștei, nu este o plăcere.

Toate acestea fac că situația să se perpetueze. Prioritățile sunt de multe ori secundare, iar Consiliul de Administrație este pus în situația a nici măcar să gestioneze, ci să accepte și să gireze o serie întreagă de decizii care, din punctul meu de vedere, nu au un fundament economic și nici măcar în audiență.", a spus Georgică Severin. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel