Sindicatul lucrătoarelor din industria sexului a primit undă verde în Spania. Va fi înființat după ce a fost contestat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
În Spania va fi înființat în mod oficial Sindicatul lucrătoarelor din industria sexului, după ce justiția iberică a oferit undă verde. 

Justiţia spaniolă a validat înfiinţarea primului sindicat al "lucrătoarelor din industria sexului" din Spania, respingând astfel recursul guvernului în vederea anulării înfiinţării acestei organizaţii, a anunţat miercuri Tribunalul Suprem, cea mai înaltă instanţă juridică a Spaniei, informează AFP.

Înfiinţat în cea mai mare discreţie în vara lui 2018, acest sindicat, denumit Otras (Organizaţia lucrătoarelor din industria sexului), a fost contestat la scurt timp după crearea lui de guvernul socialist al lui Pedro Sanchez, care a obţinut în justiţie anularea statutelor sale la numai trei luni după înfiinţarea lui.

Tribunalul Suprem a dat dreptate sindicatului, afirmând, în decizia sa consultată de AFP, că "statutele contestate" sunt "conforme legislaţiei" şi că lucrătoarele din industria sexului "se bucură de dreptul fundamental la libertate sindicală şi au dreptul de a se sindicaliza".

Decizia inițială Otras a fost casată


Prin urmare, tribunalul a casat decizia din noiembrie 2018 care anulase statutele Otras, decizie care la acea dată argumentase că autorizarea lor ar însemna "să se admită că proxenetismul (...) este o activitate legală".

În august 2018, Otras a primit undă verde administrativă a conducerii generale a Ministerului Muncii şi statutele sale au fost publicate în Monitorul Oficial. Însă, trei săptămâni mai târziu, guvernul, care se prezenta drept "feminist şi susţinător al abolirii prostituţiei", potrivit termenilor folosiţi într-un tweet la acea epocă de Pedro Sanchez, a demarat demersuri pentru a anula sindicatul.

În Spania, prostituţia nu este nici legală, nici ilegală, ci pur şi simplu tolerată, iar extrem de numeroasele bordeluri sunt autorizate.

În România, nu este reglementat acest domeniu, însă, pe Internet, sunt tot felul de anunțuri în acest sens. 

„Pe Internet există nenumărate anunțuri de prostituție, deși în România nu există o lege a prostituției. Pe Internet se vând arme, se fac tot felul de anunțuri, cine stă să caute peste tot, pe dark web, pe Internetul ascuns și în alte zone codificate ale Internetului?”, a spus Christian Ciocan. Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel