Sindicatul Europol: „Bode a interzis accesul!” Ministrul, măcelărit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ministrul Lucian Bode / Foto: Facebook
Ministrul Lucian Bode / Foto: Facebook
Sindicatul Europol acuză că ministrul de Interne Lucian Bode a interzis prezența organizațiilor sindicale reprezentative la bilanțul activității instituției, organizat în sistem de videoconferință. 

Printr-o postare pe Facebook, Sindicatul Europol acuză o „situație fără precedent în Ministerul Afacerilor Interne”, acolo unde astăzi are loc bilanțul activității instituției.

Pare-se că ministrul de Interne Lucian Bode ar fi interzis prezența organizațiilor sindicale reprezentative la bilanțul activității instituției.

Dacă în fiecare an partenerii de dialog social erau invitați la această activitate, ținând cont de rolul primordial pe care îl au aceștia în reprezentarea intereselor economice, sociale și profesionale ale angajaților, ei bine, de această dată ministrul Bode a interzis prezența organizațiilor sindicale reprezentative la bilanțul organizat în sistem de video conferință.”, transmite Sindicatul Europol.

Sindicatul Europol precizează apoi că „dialogul cu partenerii sociali și cu alte organizații ale societății civile, precum si antrenarea acestora în procesul de dezvoltare socio-economică ar trebui să reprezinte instrumente și obiective strategice pentru guvernarea oricărei societăti democratice. Sau cel puțin așa se întâmplă în alte state ale Uniunii Europene, însă la nivelul actualei guvernări din România asistăm la o veritabilă mimare a dialogului social.”

Sindicatul Europol: Un atac la valorile democratice ale unui stat de drept 



De asemenea, Sindicatul Europol acuză că decizia de a interzice prezența organizațiilor sindicale reprezintă un atac la valorile democratice ale unui stat de drept.

„Pentru ministrul Bode și pentru invitatul special al bilanțului, premierul Florin Cîțu, prezența partenerilor sociali se pare că reprezintă un factor stresant, care îi irită. Iar această decizie fără precedent, de a nu permite participarea organizațiilor sindicale, reprezintă un atac la valorile democratice ale unui stat de drept.

Și dacă tot e bilanțul MAI și e zi de sărbătoare, ați pus măcar hârtie igienică la toaletele ”rustice” din fața instituției pe care vi le-am donat săptămâna trecută?”, mai arată Sindicatului Europol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel