Urmărește emisiunea live
Sindicaliștii din silvicultură protestează la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sindicaliștii din silvicultură protestează la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor / Foto cu rol ilustrativ Pixabay
Sindicaliștii din silvicultură protestează la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor / Foto cu rol ilustrativ Pixabay
Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva (FSSS) organizează miercuri pichetarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Una din revendicările silvicultorilor este acordarea alocaţiilor legale pentru susţinerea administrării fondului forestier proprietate publică a statului, administrării ariilor naturale protejate, creşterii şi ameliorării cailor de rasă, susţinerii activităţilor de împăduriri, precum şi pentru menţinerea locurilor de muncă la Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, potrivit unui comunicat remis de organizaţia sindicală.

FSSS mai solicită sprijinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru dotarea cât mai urgentă a personalului silvic cu atribuţii de pază a fondului forestier cu armament de serviciu, cu uniformă de serviciu, cu mijloace de apărare, de intervenţie şi de deplasare, conform prevederilor Statutului personalului silvic şi ale Codului Silvic.

De asemenea, Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva solicită intervenţia MMAP pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 234/2019 de modificare şi completare a Statutului personalului silvic, act normativ care a creat baza legală necesară pentru redarea demnităţii profesiei de silvicultor, pentru întărirea autorităţii silvicultorilor în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pentru asigurarea dotărilor necesare desfăşurării activităţii personalului silvic în teren, pentru includerea în categoria locurilor de muncă în condiţii speciale a anumitor activităţi din silvicultură şi pentru asigurarea unor condiţii decente de muncă şi de salarizare a personalului silvic.

Silvicultorii mai cer Ministerului Mediului adaptarea sistemului de urmărire a materialului lemnos SUMAL la necesităţile reale ale sectorului silvic din România, pentru evitarea blocajelor în activitatea administratorilor de păduri şi a operatorilor economici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel