Simularea Evaluării Naţionale începe luni cu proba la Limba şi literatura română
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 04 apr 2022, 07:19
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Elevii claselor a VIII-a vor susţine luni proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. 

Marţi este programată proba scrisă la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine miercuri proba la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 14 aprilie. Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele.

Accesul elevilor în săli, permis până la ora 8,30

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobat prin ordin de ministru. Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi. 

Citește și: Noua structură a anului școlar. Se renunță la semestre și trimestre, se trece la module

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, pe 30 martie, noua structură a anului școlar, care va avea module de învățare de 6-7-8 săptămâni, alternate cu vacanțe scurte, potrivit declarațiilor de presă susținute la finalul ședinței de Guvern.

Se renunță la semestre și trimestre și se introduce anul școlar cu cinci module de învățare. O altă premieră este săptămâna „mobilă” de vacanță, în luna februarie.

Propunerea agreată, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, după consultări, a fost ca școala să înceapă pe data de 5 septembrie, cu un prim modul de învățare.

După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanță, a zis ministrul. Săptămâna 24 - 30 octombrie va fi prima vacanță, acordată tuturor elevilor și preșcolarilor. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?