Data actualizării:
Data publicării:

Simt pisicile frigul? Iată ce trebuie să știi!

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
S-ar putea să fie dificil de crezut că pisicilor le poate fi frig, chiar dacă sunt creaturi extrem de adaptabile. Dacă temperatura pisicii scade prea mult, ar putea fi expusă riscului de afecțiuni de sănătate, cum ar fi hipotermia și degerăturile.

Atunci când vremea rece începe să se instaleze, este important să știți când temperatura este prea scăzută pentru pisică și când ar trebui ținută în casă, la o temperatură confortabilă. Deci, simt pisicile frigul, și dacă da, când este prea frig pentru ele?

Cu excepția cazului în care pisicile sunt din rase de pisici cu blană scurtă sau fără blană, ele se pot menține destul de calde datorită blănii lor groase. Cu toate acestea, pisicilor le este frig. Regula generală este că, dacă tu simți frig, atunci sunt șanse ca și pisica ta să simtă.

Blănurile pisicilor fac o treabă excelentă în a le proteja împotriva frigului, ceea ce este o veste bună dacă obișnuiesc să-și petreacă majoritatea timpului afară. Cu toate acestea, pisicile de exterior pot totuși suferi de hipotermie sau degerături dacă sunt lăsate afară prea mult timp. Vestea bună este că majoritatea pisicilor simt când este prea frig și vor alege să rămână în interior.

Simt pisicuțele frigul?

În primele zile, mama lor le menține calde lăsându-le să se cuibărească lângă ea. Cu toate acestea, începând cu vârsta de aproximativ 3 săptămâni, pisicuțele devin mai independente și sunt capabile să-și regleze temperatura corpului mai bine pe cont propriu, așa că atunci când ajung la etapa de înțărcare, nu vor mai avea nevoie suplimentară de căldură din partea mamei.

Cu toate acestea, dacă hrăniți manual pisicuțele, atunci sursa alternativă de căldură poate fi necesară, mai ales în stadiul de nou-născut. Nu uitați să fiți atenți dacă folosiți dispozitive electrice sau sticle de apă fierbinte, deoarece acestea le-ar putea provoca arsuri. Prin urmare, pentru a menține pisicuțele calde, este mai bine să folosiți multe pături curate și moi, iar dacă utilizați sticle de apă fierbinte, acestea ar trebui să aibă o husă.

Când este prea frig afară pentru pisici

Ca regulă generală, orice temperatură sub 7 grade Celsius este considerată destul de rece pentru pisici, iar dacă temperatura scade sub punctul de îngheț, ar trebui să depuneți un efort pentru a ține pisica în casă. Permițându-i pisicii să rămână afară pentru perioade lungi de timp, la astfel de temperaturi, ar putea avea un impact negativ asupra sănătății lor.

Semnele hipotermiei ușoare

Semnele la care să fiți atenți dacă suspectați că pisica suferă de hipotermie includ:

  • Slăbiciune
  • Tremur
  • Temperatura corpului sub 37 de grade Celsius
  • Urechi și lăbuțe reci

Semnele hipotermiei severe

Dacă bănuiți că pisica suferă de hipotermie severă, ar trebui să anunțați imediat medicul veterinar, deoarece acest lucru ar putea avea efecte grave asupra sănătății pisicii și ar putea fi fatal. Semnele la care să fiți atenți includ:

  • Letargie severă
  • Ritm cardiac lent
  • Dificultate în respirație sau ritm respirator lent
  • Temperatura corpului foarte scăzută
  • Pierderea conștienței

Ce e de făcut atunci când afară este rece

Deoarece mulți proprietari permit pisicilor să iasă afară atunci când doresc, este important să înțelegeți cum să le protejați și să le mențineți sănătoase, în special atunci când temperaturile scad și fiind în aer liber ar putea reprezenta o amenințare pentru bunăstarea pisicii dumneavoastră, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel