Simptomele Omicron care pot indica forme grave ale bolii. Pot fi observate la buze, piele și ochi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Simptomele Omicron care pot indica forme grave ale bolii. Pot fi observate la buze, piele și ochi / Foto: Pexels
Simptomele Omicron care pot indica forme grave ale bolii. Pot fi observate la buze, piele și ochi / Foto: Pexels
Află în articol care sunt simptomele Omicron care pot indica forme grave ale bolii.

Dacă ați interacționat cu cineva care are COVID și urmăriți simptomele, care sunt câteva dintre primele semne că ați putea fi infectat? Este o întrebare pe care mulți și-o pun pe măsură ce cazurile de infectare cu Omicron cresc în toată lumea. Durerea în gât continuă să fie un simptom raportat, în special în cazul infecțiilor ușoare, a declarat dr. Allison Arwady, comisarul Departamentului de Sănătate Publică din Chicago, în timpul unui live pe Facebook scrie NBC.

„În special la persoanele care vedem aceste infecții mai ușoare, cu siguranță vedem că durerea în gât este un predictor în acel grup de persoane.”, a spus Arwady.

Ea a declarat că persoanele care au simptome asemănătoare gripei sau răcelii trebuie să presupună că au COVID „până când se dovedește contrariul”. Arwady spune că acum, cei care sunt complet vaccinați nu se îmbolnăvesc neapărat „grav și au febră zile întregi și respiră dificil”, ci se confruntă cu o boală mai ușoară. Cei care nu sunt vaccinați, totuși, se confruntă cu simptome similare cu cele de la începutul pandemiei.

Dr. Katherine Poehling, specialist în boli infecțioase și membru al Comitetului consultativ pentru practicile de imunizare, a declarat pentru NBC News săptămâna trecută că tusea, congestia, curgerea nasului și oboseala par a fi simptome proeminente pentru infecția cu varianta Omicron. Dar, spre deosebire de Delta, mulți pacienți nu își pierd gustul sau mirosul.

Care sunt cele mai întâlnite simptome

Cu toate acestea, datele CDC au arătat că cele mai comune simptome de până acum sunt tusea, oboseala, congestia și curgerea nasului.

În general, simptomele pentru COVID raportate de CDC includ: febră sau frisoane, tuse, dificultăți de respirație sau dificultăți de respirație, oboseală, dureri musculare sau corporale, durere de cap, nouă pierdere a gustului sau a mirosului, durere de gât, congestia sau curgerea nasului, greață sau vărsături, diaree.

Simptome care pot indica o formă gravă a bolii

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a depistat și câteva simptome care pot indica forme mai grave ale bolii. Pacienții infectați sunt sfătuiți să fie atenți la culoarea pielii, buzelor și a unghiilor, care pot deveni palide sau pot căpăta o nuanță gri sau albastră.

″În funcție de vârsta persoanei pe care o aveți în grijă, simptomele sale pot arăta diferit. Adulții pot părea deshidratați, pot avea dificultăți de respirație sau dureri în piept. De asemenea, se pot plânge de amețeli. Copiii pot apărea brusc confuzi sau pot refuza să mănânce. Fața sau buzele lor pot deveni albastre. Bebelușii refuză să fie alăptați. Aceste simptome sunt semne de avertizare că este nevoie de îngrijire urgentă”, a transmis OMS.

Oamenii ar trebui să fie atenție și dacă  o durere persistentă sau presiune în piept, confuzie sau incapacitatea de a se trezi sau de a rămâne treaz. Potrivit experților, aceste schimbări pot indica un nivel scăzut de oxigen în sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel