Simptome anxietate. Senzații fizice și emoționale care semnalează manifestarea nervozității
Pe parcursul studiilor, cercetătorii au identificat peste 150 de simptome pentru anxietate. Sentimentul de anxietate sau de nervozitate este o parte normală a vieții de zi cu zi. Toată lumea își face griji sau experimentează anxietate din când în când. Anxietatea ușoară până la moderată vă poate ajuta să vă concentrați atenția, energia și motivația.
Dacă anxietatea este severă, puteți experimenta sentimente de neajutorare, confuzie și anxietate extremă, care sunt disproporționate față de gravitatea sau probabilitatea reală a unui eveniment înfricoșător. Anxietatea copleșitoare, care interferează cu viața de zi cu zi, nu este normală. Acest tip de anxietate poate fi un simptom al tulburării de anxietate generalizată sau un simptom al unei alte probleme, cum ar fi depresia.
150 simptome de anxietate. Simptomele fizice și emoționale care semnalează o problemă emoțională
Anxietatea poate provoca simptome fizice și emoționale. O anumită situație sau teamă poate provoca unele sau toate aceste simptome pentru o perioadă scurtă de timp. Când situația trece, simptomele dispar de obicei.
Simptomele fizice ale anxietății se manifestă prin tremur sau tremurături constante. O senzație de plenitudine în gât sau în piept. Dificultăți de respirație sau bătăi rapide ale inimii. Amețeli și mâini transpirate, reci și umede.
Multe persoane simt o senzație de nervozitate. Tensiune musculară, dureri sau dureri musculare. De asemenea, pacientul poate simți oboseală extremă. Probleme de somn, cum ar fi incapacitatea de a adormi sau de a rămâne adormit, trezirea timpurie sau neliniște. Anxietatea afectează partea din creier care ajută la controlul modului în care comunicați. Aceasta face dificilă exprimarea creativă și funcționarea eficientă în relații.
Simptomele emoționale ale anxietății. Ce simți atunci când suferi de această tulburare
De cele mai multe ori simptomele anxietății la nivel emoțional sunt evidențiate prin senzații de iritabilitate, agitație, teama că se va întâmpla ceva rău, sentiment de nenorocire și incapacitatea de a se concentra. De asemenea, multe persoane simt senzația că mintea sa se află în gol.
Tulburările de anxietate apar atunci când oamenii au atât simptome fizice, cât și emoționale. Tulburările de anxietate interferează cu modul în care o persoană se înțelege cu ceilalți și afectează activitățile zilnice. Femeile sunt de două ori mai predispuse decât bărbații să aibă probleme cu tulburările de anxietate. Printre exemplele de tulburări de anxietate se numără atacurile de panică, fobiile și tulburarea de anxietate generalizată.
Adesea, cauza tulburărilor de anxietate este necunoscută. Multe persoane cu o tulburare de anxietate spun că au fost nervoase și anxioase toată viața lor. Această problemă poate apărea la orice vârstă. Copiii care au cel puțin un părinte diagnosticat cu depresie au mai multe șanse de a avea o tulburare de anxietate decât ceilalți copii.
Tulburările de anxietate apar adesea împreună cu alte probleme. Printre acestea se numără probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia. Aceste stări la rândul lor provoacă alte simptome caracteristice anxietății dar și depresiei.
De cele mai multe ori, cele 150 simptome de anxietate se manifestă și prin accentuarea problemelor legate de consumul de substanțe. Pot apărea și probleme fizice, cum ar fi o afecțiune cardiacă sau pulmonară. Înainte de a putea fi diagnosticată o tulburare de anxietate, poate fi necesară o examinare medicală completă, scrie BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News