Urmărește emisiunea live
Simptom Covid - mâncarea avea un gust oribil. Femeia povestește prin ce a trecut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Tik Tok Jessica Hickson
Foto Tik Tok Jessica Hickson
Jessica Hickson s-a îmbolnăvit de COVID în februarie 2021 și viața ei nu a mai fost la fel de atunci și s-ar putea să nu mai fie niciodată.

Hickson, 30 de ani, din zona St. Louis, are parosmie.

Parsomia este descrisă de National Institutes of Health ca „o schimbare în percepția normală a mirosurilor, cum ar fi atunci când mirosul a ceva familiar este distorsionat sau când ceva care în mod normal miroase plăcut acum miroase urât”.

Ea a spus pentru Newsweek că, atunci când a avut pentru prima dată COVID-19 în urmă cu un an, și-a pierdut mirosul doar pentru o săptămână. Apoi, aproximativ două luni mai târziu, „totul părea doar foarte fad”.

Lucrurile s-au înrăutățit după șase luni, a spus ea, când mâncarea a devenit urât mirositoare. Ea a observat prima dată cu carnea despre care a spus că mirosea a „putrezit”.

Apoi, pâinea și ciocolata au devenit necomestibile datorită gustului de „substanțe chimice”. 

Dieta ei a devenit una strict bazată pe consumul a câtorva alimente precum tăiței cu unt, brânză, prăjitură și bomboane.

Curând a început să afecteze sănătatea ei fizică și psihică. Ea a spus că a devenit atât de extrem de subnutrită încât s-a dus la medicul ei pentru a-i face o analiză de sânge – și chiar și medicul ei s-a uitat la ea de parcă „ar fi nebună”.

„Cred că mulți oameni care se confruntă cu această afecțiune se confruntă cu simptomele de Long COVID”, a spus Hickson.

„Mulți oameni nu își dau seama, dar tot ceea ce facem în viața noastră se învârte în jurul alimentelor.” Se referea la cine în familie, sărbători, întâlniri și nopți cu prietenii.

„Simți de parcă toată lumea crede că reacționezi exagerat”, a spus ea, adăugând că inițial soțul ei a fost sceptic.

Unul dintre aceste remedii a implicat examinarea unei proceduri numite bloc de ganglion stelat. Clinica Cleveland caracterizează ganglionul stelat ca parte a sistemului nervos simpatic situat în gâtul unei persoane, de fiecare parte a cutiei vocale.

Un studiu publicat în decembrie 2021 în Journal of Neuroimmunology a constatat că blocul ganglionar stelat reduce simptomele COVID prelungit.

@thejessicahickson I’m so so hopeful.. but also terrified that I’m out of options if it doesn’t work! ???????? #parosmia #parosmiapostcovid #parosmiaawareness #parosmiasupport #parosmiatok #postcovidsyndrome #covidlonghauler #stellateganglionblock ♬ State Lines - Novo Amor

Hickson a contactat David Gaskin, o asistentă medicală anestezist autorizată în managementul durerii non-chirurgicale, la Republic Pain Specialists din Bryan, Texas.

Ea a strâns chiar și peste 2.000 USD pentru procedură printr-un GoFundMe.

Sursa: News Week

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel