Simona Halep are planuri mari pentru Jocurile Olimpice 2024, după ce i-a fost redusă suspendarea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Simona Halep este decisă să participe la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

'Şi eu îmi doresc foarte mult fiu la Jocurile Olimpice, dar cred că şansele sunt minime pentru că nu am clasament. Dar, dacă până atunci voi reuşi să câştig câteva meciuri o să am o şansă în plus. Mi-aş dori tare mult. Nu am plănuit nimic, nu m-am gândit până acum. Totul este o opţiune, o să fac totul pentru a participa la Jocurile Olimpice, asta e sigur', a declarat Simona Halep.

Halep vrea să joace în Turneul de la Miami

'Aşa îmi doresc, să merg să joc la Miami, dar acum doar ce am ajuns şi am nevoie de 2-3 zile ca să mă pregătesc mental pentru asta. Voi decide zilele următoare dacă merg. Pregătirea mea până acum a fost una bună, dar ţinând cont că nu am jucat meciuri oficiale un an şi şapte luni aproape o să fie destul de dificil să reîncep. Dar am tot timpul din lume şi o să o iau pas cu pas', a precizat ea.

Cine va fi antrenorul Simonei Halep

'În momentul acesta nu am o echipă, dar am câteva zile la dispoziţie să formez o echipă aşa cum îmi doresc eu. Dar nu va fi uşor. Bineînţeles că au fost colaborări foarte bune şi cu antrenorii români, dar pentru mine colaborarea cu Darren (n.r. - antrenorul australian Darren Cahill) a fost specială şi am făcut cele mai bune rezultate. Nimic nu este exclus, o să mă gândesc bine şi o să aleg'.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, faptul că ar fi un vis împlinit ca Simona Halep să participe la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 şi să câştige o medalie.

'Sper să o vedem cât mai repede pe suprafaţa ei favorită, pe zgură, să îşi intre cât mai repede în mână, cum se spune, să ajungă la acea stare de competiţie şi să se bucure de tenis. Şi ar fi ca un vis împlinit să ajungă la Jocurile Olimpice, să reprezinte România, aşa cum a declarat de mai multe ori, şi să reuşească să câştige şi o medalie. Cred că ar fi tot ceea ce ar avea Simona de demonstrat pentru toată lumea, vizavi de tot ceea ce i s-a întâmplat acum. Şi cred că va avea un partener pe măsură, şi mă refer la Novak Djokovic, care şi-a manifestat şi el dorinţa de a merge la Jocurile Olimpice şi de a câştiga o medalie. Ştim cu toţii că asociaţia pe care Novak Djokovic a înfiinţat-o, acel Professional Tennis Player Association (Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis), a susţinut-o tot timpul şi a apărat-o tot timpul, şi cred că ar fi extraordinar dacă Simona şi Novak Djokovic ar participa la Jocurile Olimpice şi ar câştiga o medalie', a declarat Mihai Covaliu.

(TAS) i-a redus suspendarea pentru dopaj

Amintim faptul că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a acceptat apelul depus de Simona Halep în scandalul dopajului şi i-a redus, marţi, la nouă luni suspendarea de patru ani dată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Procedura de apel a TAS a cuprins procese intensive şi o audiere de trei zile care a avut între 7 şi 9 februarie, la Lausanne. Comisia TAS a audiat numeroşi experţi şi martori, majoritatea prezenţi fizic la audiere. Comisia a determinat în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023. Întrucât termenul a expirat înainte ca apelul să fie depus la TAS, completul TAS a hotărât că e oportun să emită dispoziţia cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător, potrivit unui comunicat al TAS.

Simona Halep fusese suspendată pe o perioadă de 4 ani pentru dopaj, pe data de 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a zis atunci că un tribunal independent a suspendat-o pe Halep pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

De asemenea, Simona Halep a dat în judecată firma canadiană care a realizat suplimentele nutriţionale din cauza cărora spune ea că a fost testată pozitiv şi, ulterior, a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. Mai mult, Simona Halep vrea despăgubiri mai mari de 10 milioane de dolari de la compania în cauză..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel