Simona Halep, suspendată pentru dopaj: Medicamentul depistat este scump, se găsește greu și se dă pe rețetă
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Inquam Photos / Cristi Vescan
Inquam Photos / Cristi Vescan
Roxadustat, vândut sub marca Evrenzo, este un medicament anti-anemie.   

Simona Halep, numărul 9 WTA, a fost depistată cu roxadustat, la US Open. ”Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea” și-a început Simona Halep anunțul. Informația o știa din 7 octombrie. Agenția de Integritate din Tenis a suspendat-o deja provizoriu pe sportivă. WADA, Agenția Mondială Antidoping, plasează Roxadustatul în clasa substanțelor interzise al căror consum aduce o suspendare de nu mai puțin de patru ani. 

”Simona a fost testată înainte de turneu (n.r. US Open), la hotel, în America, şi după, acasă, şi a ieşit negativ. Este o treabă interesantă. La testarea de după meci a ieșit pozitivă” a spus Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei Halep, care consideră că este o greșeală a staff-ului. 

Pe de altă parte, dacă ne referim la medicament în sine, vedem că prețul lui nu este accesibil pentru orice buzunar. Prețul unei cutii se ridică la 600 de dolari, dincolo de faptul că se dă doar pe baza unei rețete și că se găsește foarte greu. 

Citește continuarea pe RadioDCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel