SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS LIVE TEXT, în FINALA de la CINCINNATI 2015
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Simona Halep a pierdut finala turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, jucată duminică seara în fața Serenei Williams. Liderul mondial s-a impus în două seturi, scor 3-6, 6-7 (5), după o oră și 41 de minute de joc, la capătul unui meci superb, plin de răsturnări de situație și momente de dramatism.

Simona Halep a început excelent finala cu Serena Williams, cu un break în primul game. Românca a condus cu 3-1 în debutul primului set, dar, de la acel moment, liderul mondial a revenit incredibil și a câștigat cinci game-uri consecutive, adjudecându-și actul inaugural la capătul a 32 de minute de joc. 

În setul secund, cele două sportive s-au aflat pe rând la conducerea ostilităților. Simona Halep a fost în două rânduri la un game distanță de a împinge finala în decisiv, dar nu a reușit să facă break-ul, astfel că americanca a trimis setul în tie-break. 

Serena Williams s-a impus cu 5-7 în tie-break-ul setului secund și a câștigat turneul de categorie Premier 5 de la Cincinnati, după a șasea victorie în șapte meciuri directe cu Simona Halep.

Iată desfășurarea Live Text a finalei de la Cincinnati 2015:

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS 3-6, 6-7 (5)


--------------------------

Setul 3:

Tie-break:

- 5-7: Scurta Simonei Halep se oprește în fileu, iar Serena Williams câștigă finala de la Cincinnati 2015.

- 5-6: Românca salvează incredibil prima șansă de meci a adversarei.

- 4-6 pentru liderul mondial, care are două mingi de meci.

- 4-5 pentru Serena Williams.

- 3-4 pentru americancă.

- 3-3, la jumătatea tie-break-ului.

- 2-2! Serena Williams își ia mini-break-ul înapoi.

- 2-1 pentru Simona Halep în tie-break.

- 1-1 în tie-break.

--------------------------

- 6-6: Serena Williams a împins setul secund în tie-break. Românca a avut 30-15, dar americanca a egalat cu serviciul, după care a trecut la conducere cu un nou ace. Sportiva noastră a egalat la 40 cu o dreaptă câștigătoare în diagonală, dar liderul mondial s-a impus la avantaj.

- 6-5: Încurajată de românii din tribune, Simona Halep își adjudecă serviciul fără emoții, la 15, și e din nou la un game distanță de a trimite finala în setul decisiv, dar pentru asta are nevoie de un break.

- 5-5: Americanca o egalează pe Simona Halep, care a reușit un retur superb câștigător, trimis în diagonală, la 0-40. A luptat fantastic pentru a anula și a doua minge de 5-5 a adversarei, dar Williams a închis din nou game-ul cu serviciul, la 30.

- 5-4: Simona Halep și-a făcut serviciul, la 30, după ce americanca i-a anulat prima șansă de 5-4. Românca e la un singur game distanță de a împinge meciul în decisiv, dar Serena Williams urmează la serviciu.

- 4-4: Serena Williams egalează după un game adjudecat rapid, la 15, în care a servit năprasnic, așa cum a obișnuit de-a lungul partidei.

- 4-3: Simona Halep își adjudecă cel mai lung game al meciului, după ce a fost condusă cu 15-40, a anulat cele două mingi de break ale adversarei. Românca a avut patru șanse de 4-3 la avantaj și a reușit să o concretizeze abia pe a cincea. Simona Halep a solicitat din nou intervenția antrenorului Darren Cahhil, la finalul acestui game.

- 3-3: Serena Williams nu are prea mari emoții în punctul în urmă căruia egalează situația la jumătatea actului secund. Americanca s-a impus la 15, într-un game în care a reușit al 13-lea ace al meciului.

- 3-2: Continuă răsturnările de situație. Românca își face serviciul, la 30, și revine la conducerea actului secund.

- 2-2: Simona Halep reușește, în sfârșit break-ul, după un nou game infernal pe serviciul Serenei Williams. Românca a condus cu 40-15. Ajutată de serviciu, Serena Williams a anulat din nou mingile de break. Simona s-a apărat fantastic și a mai obținut o șansă de 2-2, jucată de liderul mondial cu serviciul 2, dar câștigată chiar și în aceste condiții. Într-un final, după cinci migi de break irosite în game-ul precedent pe serviciul americancei, Simona Halep a concretizat a patra șansă de 2-2 din acest punct și a egalat situația în acest set.

- 1-2: Serena Williams face break la 0 și trece la conducerea actului secund.

- 1-1: Simona Halep a condus cu 40-0 pe serviciul advers, dar Serena Williams a revenit fantastic, în principal datorită serviciului, a egalat, a mai salvat două șanse de break ale româncei la avantaj, după care și-a adjudecat game-ul și a egalat situația în debutul setului secund.

- 1-0: La fel ca în primul set, românca începe bine și actul secund, cu un game pe propriul serviciu, câștigat la 30.

- ora 22:57 - A început setul secund, cu Simona Halep la serviciu.

--------------------------

Setul 1:

- 3-6: Serena Williams închide setul cu un nou game în care a fost de neoprit pe propriul serviciu și a reușit doi ași. Americanca a revenit incredibil de la 3-1 pentru româncă și a câștigat cinci game-uri consecutive. Simona Halep a solicitat intervenția antrenorului Darren Cahill după ce a pierdut primul set.

- 3-5: Serena Williams mai face un break și câștigă al patrulea break consecutiv. Simona Halep pare demoralizată de forța pe care o arată în joc liderul mondial și nu-i mai face față, reușind sporadic câte o lovitură câștigătoare.

- 3-4: Liderul mondial o pune la respect pe Simona Halep, cu un game alb în care a servit nu mai puțin de trei ași. Americanca trece pentru prima dată la conducerea setului.

- 3-3: Serena Williams iese la atac pe serviciul Simonei Halep și își ia break-ul înapoi, după un game câștigat la 15, în care a fost extrem de agresivă și a reușit inclusiv un lob perfect.

- 3-2: Serena Williams își face serviciul, la 30, și se menține la un break în spatele Simonei Halep. Americanca a început punctul cu un ace, a continuat cu backhand incredibil în lung de linie, pe contre-pied. A urcat la fileu pentru 30-40 și a închis game-ul cu încă un serviciu puternic, returnat în plasă de sportiva noastră.

- 3-1: Game superb adjudecat de Simona Halep, la 30. Sportiva noastră a reușit doi ași, după care s-a apărat excelent la ultimul punct al game-ului, obligând-o pe Serena Williams să trimită afară.

- 2-1: Serena Williams reușește primul său game din finală. Liderul mondial a servit doi ași la 15-15, Simona Halep a atacat superb și a făcut 30-40, după care a obligat-o pe americancă să trimită afară și a împins game-ul la avantaj. Aici însă, Serena Williams a revenit cu un ace și încă un serviciu excelent, care a obligat-o pe româncă să returneze în fileu.

- 2-0: Simona Halep își confirmă break-ul, cu un game la 30. Românca a servit bine, dar a beneficiat și de greșelile neforțate comise de liderul mondial.

- 1-0: Început perfect de meci pentru Simona Halep! Românca face un break la 15, profitând de trei erori neforțate comise de americancă. De apreciat însă este modul cum a deschis meciul, cu un retur câștigător care a lăsat-o fără replică pe Serena Williams.

- ora 22:23 - A început finala de la Cincinnati! Serena Williams servește prima în meciul cu Simona Halep.

--------------------------

- ora 22:14 - Cele două jucătoare și-au făcut apariția pe Terenul Central de la Cincinnati. Serena Williams a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească prima. Cele două sportive se încălzesc timp de câteva minute, după care finala va începe.

- ora 21:43 - Finala masculină dintre Roger Federer și Novak Djokovic s-a încheiat cu victoria superbă a elvețianului, scor 7-6 (1), 6-3, astfel că meciul dintre Simona Halep și Serena Williams nu va fi amânat și va începe la scurt timp după ora 22:00.

--------------------------

Știrea inițială: 

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS, CINCINNATI 2015. Simona Halep și Serena Williams dispută în această seară, de la ora 22:00, finala turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati. Duelul între jucătoarele care vor ocupa de luni primele două poziții ale clasamentului WTA este transmis în format Live Text pe WWW.DCNEWS.RO.

Vezi și: Simona Halep s-a calificat în finala de la Cincinnati!

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS, CINCINNATI 2015. Simona Halep a dat de pământ în semifinale cu sârboaica Jelena Jankovic, locul 25 WTA, pe care a învins-o în două seturi, scor 6-1, 6-2, după doar o oră și 10 minute de joc.

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS, CINCINNATI 2015. De partea cealaltă, liderul mondial a trecut în două seturi, scor 6-3, 6-4, de ucraineanca Elina Svitolina, numărul 20 în lume, la capătul unei dispute care a durat oră și 28 de minute.

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS, CINCINNATI 2015. Serena Williams o conduce detașat pe Simona Halep la întâlnirile directe. Dintre cele șase dueluri de până acum, românca a câștigat numai unul, în faza grupelor de la Turneul Campioanelor 2014.

Citește și: CINCINNATI 2015: Ce spune SIMONA HALEP despre FINALA cu SERENA WILLIAMS

Iată bilanțul meciurilor Simona Halep - Serena Williams:

- în turul 2 de la Wimbledon 2011: Serena Williams a câștigat cu 3-6 6-2 6-1

- în semifinalele de la Roma 2013: Serena Williams a câștigat cu 6-3 6-0

- în sferturile de finală de la Cincinnati 2013: Serena Williams a câștigat cu 6-0 6-4

- în grupa de la Singapore 2014: Simona Halep a câștigat cu 6-0 6-2

- în finala de la Singapore 2014: Serena Williams a câștigat cu 6-3 6-0

- în finala de la Miami 2015: Serena williams a câștigat cu 6-2 4-6 7-5

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS, CINCINNATI 2015. Simona Halep și Serena Williams ar mai fi trebuit să se întâlnească în semifinalele de la Indian Wells 2015, dar americanca nu a putut juca atunci, din cauza unei accidentări, iar românca a mers în finală, pe care a și câștigat-o.

Citește și: Williams se teme de finala cu Halep: ”Sper să nu facă asta din nou”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel