Simona Halep s-a calificat în optimi la Madrid
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat fără emoţii în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 2.549.105 euro, duminică, după ce a învins-o pe chinezoaica Saisai Zheng, cu 6-0, 6-4. 

Primul set al confruntării a fost fără istoric (6-0), ca şi la partida din turul anterior, cu Sara Sorribes Tormo, transmite Agerpres.

În actul secund, românca a avut 3-0, dar apoi a început să facă erori neforţate şi chinezoaica s-a apropiat la 3-2. Halep a trecut peste momentul de slăbiciune şi s-a desprins la 5-2, a ratat o minge de meci, dar apoi erorile au făcut ca adversara să se apropie pe tabela la 5-4, ca şi la meciul precedent. În cele din urmă, Halep s-a impus cu 6-4.

Halep a avut procentaje net superioare la ambele servicii, 19-11 la mingile direct câştigătoare, dar şi mai multe erori neprovocate 24-23.

Românca şi-a asigurat un cec de 34.048 euro şi 120 de puncte WTA.

Halep este la a treia victorie în tot atâtea meciuri cu Zheng (27 ani, 57 WTA), după ce în 2015 se impunea în semifinale la Shenzhen, cu 6-2, 6-3, iar î 2018 câştiga în turul al doilea la Wimbledon, cu 7-5, 6-0.

În turul al treilea, Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre belgianca Elise Mertens (cap de serie numărul 13) şi kazaha Elena Rîbakina.

Tot azi, Naomi Osaka (2 WTA) a fost eliminată în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, după ce a fost învinsă de cehoaica Karolina Muchova (20 WTA), scor 4-6, 6-3, 1-6.

Osaka, a doua favorită a întrecerii de la turneul patronat de Ion Țiriac, a început slab meciul și a cedat pe propriul serviciu la scorul de 1-1. A fost suficient pentru Muchova, o jucătoare de 24 de ani, care se află la cea mai înaltă poziție din carieră, să își adjudece actul inaugural.

Muchova a realizat un break la același scor și în setul secund, dar nipona a arătat o răbufnire de orgoliu și a câștigat de două ori pe serviciul sportivei din Cehia, trimițând meciul în decisiv, după 6-3.

În setul al treilea, nimic nu a mai funcționat pentru Naomi Osaka. A pierdut de două ori pe propriul serviciu, iar trei dintre cele patru game-uri ale lui Muchova au fost câștigate la zero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel