Simona Halep poate primi 1 milion de dolari despăgubiri, dacă se dovedeşte că suplimentele alimentare i-au fost contaminate
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep
Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj, încă aşteaptă să fie audiată şi să se ia o decizie finală. Aceasta a fost depistată pozitiv cu substanţa Roxadustat, în urma unui control anti-doping făcut la US Open. Sportiva română poate primi, însă, despăgubiri de 1 milion de dolari dacă se va dovedi că substanţa a ajuns în corpul ei prin suplimentele alimentare contaminate. 

"Cred cu tărie în programul nostru antidoping și cred că este unul bun, iar jucătoarele noastre îl susțin la rândul lor. Și dacă o întrebați pe Simona, îl susține și ea. Sunt foarte încrezător că, pe măsură ce trecem prin proces, adevărul va ieși la iveală și ne vom ocupa de el în consecință. Am multă simpatie pentru Simona și nu i-aș pune niciodată la îndoială integritatea”, garantează Steve Simon, președintele WTA implicat direct în a certifica onestitatea lui Halep, citat de Prosport.

Despăgubiri de până la 1 milion de dolari pentru Simona 

Un atlet depistat pozitiv cu o substanţă interzisă care urmare a consumului produselor furnizate de compania americană Health Sciences poate primi, conform unui acord semnat de WTA, despăguviri de până la două ori câştigurile sale anuale curente, dar până în suma de 1 milion de dolari. 

"În 2006, WTA a căutat o companie care să îndeplinească o cerere de lungă durată a jucătorilor pentru suplimente nutritive care erau garantate a fi sigure și pure, aderând la politica anti-doping a circuitului. Jucătoarele de tenis nu numai că au beneficiat de produse testate NSF, ci și suplimente farmaceutice de grad A care le permit să concureze la un nivel înalt în timpul sezonului de 11 luni al WTA. Sportivele noastre sunt încrezătoare că vitaminele și suplimentele le ajută să le alimenteze performanța pe teren, oferindu-le în același timp nutrienții de care au nevoie pentru un stil de viață sănătos în afara terenului”, puncta Kathleen Stroia, Senior Vice President WTA, SportsSciences & Medicine & Transitions în momentul prelungirii contractului cu compania din industria care generează venituri anuale de peste 20 de miliarde de dolari, arată sursa citată. 

"Vitaminele, mineralele și antioxidanți furnizate în programul creat special pentru jucătoarele de tenis sunt curate. Cu toate acestea, nu există nicio modalitate de a garanta complet siguranța și/sau puritatea oricăror produse și nicio resursă nu vă poate proteja complet” este mesajul prin care compania americană capitalizată la 1.186 miliarde de dolari nu exclude contaminarea suplimentelor așa cum a pățit Halep.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel