Data publicării:

Simona Halep, o nouă perspectivă după un an plin de anxietate: ”Visul meu e să mă întorc, indiferent de vârstă. Un lucru e cert: vreau să stabilesc eu cum îmi voi încheia cariera”

Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: DC News
FOTO: DC News
Simona Halep nu renunță la visul său de a reveni pe terenul de tenis.

Simona Halep, suspendată pentru patru ani în cazul de dopaj cu roxadustat, începând cu octombrie 2022, a oferit o nouă perspectivă asupra viitorului său. De altfel, fostul lider mondial a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar cazul său urmează să fie audiat la începutul lunii februarie. 

După ce în urmă cu o săptămână a oferit un interviu celor de la Euronews, unde susține că menținerea suspendării de 4 ani ar însemna încheierea carierei, într-un mod pe care nu și-l dorește, Simona Halep a făcut declarații importante presei franceze, care arată faptul că nu renunță la lupta sa de a reveni pe teren, dar mai ales de a-și reabilita numele, sugerând că cei de la Academia Mouratoglou sunt vinovați de situația în care se află.

Citește și: Simona Halep, cu încrederea zdruncinată după suspendarea primită: ”Probabil va fi sfârșitul carierei mele”

”Echipa mea a recomandat să iau un supliment cu colagen. Am ținut cont de recomandarea și ulterior s-a dovedit că suplimentul era contaminat. Un sportiv profesionist e înconjurat de oameni care trebuie să aibă grijă de el, de sănătatea lui.

Mi-am pus mereu încrederea totală în oamenii cu care am lucrat. Nu sportivul de performanță trebuie să verifice ce conține un supliment. Sunt sigură că ce s-a întâmplat n-a fost cu intenție și sunt recunoscătoare că el și-a recunoscut greșeala, care e și greșeala echipei.

Ei sunt cei care mi-au dat acest supliment. Și din cauza acestei greșeli, greșeala lor, eu sunt singura persoană care plătește prețul. O carieră de 25 de ani e distrusă! Acum nu mai lucrăm împreună.

N-am mai avut nicio legătură de câteva luni. Și nici nu m-am mai antrenat la Academia Mouratoglou de anul trecut”, a declarat Simona Halep, pentru Paris Match, potrivit Adevărul, citat de Eurosport.

Simona Halep: ”Nu am de ce să fiu supărată pe mine”

Simona Halep a mărturisit că în toată perioada de când a fost depistată pozitiv la roxadustat s-a confruntat cu insomnie și atacuri de panică.

”Eu sunt victima unei nedreptăți. Știu că n-am greșit cu nimic și n-am de ce să fiu supărată pe mine.

Văzând lucrurile așa, mai scap de insomnie. Pentru că am avut perioade în care nu puteam să dorm. Aveam atacuri de panică.

Eu eram copleșită de emoții și când jucam în turnee. Simțeam un gol în stomac.

Dar de când am primit această suspendare, trăiesc fiecare zi cu durere și anxietate. Chiar dacă astăzi situația e un pic mai bună.

Dacă va fi menținută sancțiunea, nu o să știu ce se va întâmpla în următorii trei ani.

Visul meu e să mă întorc, indiferent de vârstă. Un lucru e cert: vreau să stabilesc eu cum îmi voi încheia cariera și nu vreau ca acest lucru să se întâmple în altă parte decât pe teren”, a mai spus Simona Halep.

Citește și: Simona Halep, „abandonată de clanul Mouratoglou, singură la TAS”. Ce scrie presa franceză despre suspendarea româncei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel