Simona Halep, la Jocurile Olimpice, ”un vis împlinit”, susține șeful COSR. Care sunt condițiile în care fostul lider poate să joace la Paris
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice ”ar fi ca un vis împlinit”, susține Mihai Covaliu, șeful COSR.

Simona Halep a anunțat în luna decembrie, când încă se afla în așteptarea unui verdict din partea TAS, că își dorește să revină la Paris, locul unde a câștigat două dintre cele mai importante titluri ale carierei, primele trofee de Grand Slam, Roland Garros-ul la junioare, în 2008, respectiv la senioare, în 2018.

De altfel, unul dntre obiectivele fixate pentru acest an este participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, despre care spunea la acel moment că este visul său. ”Știu că nu sunt șanse mari, dar visez, pentru că Parisul este orașul meu de vis”, declara Simona Halep, în decembrie, într-un interviu pentru Euronews

Revenind în prezent, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a redus suspendarea decisă de ITIA, de la 4 ani la 9 luni, dar și confirmarea din partea WTA că Simona Halep ”este eligibilă să își reia cariera cu efect imediat”, șansa ca fostul lider să participe la Jocurile Olimpice depinde foarte mult de cum va evolua în perioada următoare, susține Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

”Sper să o vedem cât mai repede pe suprafața ei favorită, pe zgură, să își intre cât mai repede în mână, cum se spune, să ajungă la acea stare de competiție și să se bucure de tenis. Și ar fi ca un vis împlinit să ajungă la Jocurile Olimpice, să reprezinte România, așa cum a declarat de mai multe ori, și să reușească să câștige și o medalie.

Cred că ar fi tot ceea ce ar avea Simona de demonstrat pentru toată lumea, vizavi de tot ceea ce i s-a întâmplat acum. și cred că va avea un partener pe măsură, și mă refer la Novak Djokovic, care și-a manifestat și el dorința de a merge la Jocurile Olimpice și de a câștiga o medalie. știm cu toții că asociația pe care Novak Djokovic a înființat-o, acel Professional Tennis Player Association (Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis), a susținut-o tot timpul și a apărat-o tot timpul, și cred că ar fi extraordinar dacă Simona și Novak Djokovic ar participa la Jocurile Olimpice și ar câștiga o medalie”, a declarat Mihai Covaliu pentru Agerpres.

În ce condiții poate participa la JO

”Noi am discutat, ținem legătura cu Federația Română de Tenis, cu George Cosac, cu Horia Tecău, și ei își doresc același lucru.

Primul pas care trebuie făcut este ca ea să joace în echipa de Billie Jean King Cup (n.r. Simona Halep are 15 prezențe de-a lungul timpului) și după aceea să reușească să adune puncte.

Sau să primească puncte, sunt detalii de regulament pe care ei le știu mult mai bine acolo la Federația Română de Tenis, trebuie să ne interesăm și noi de acest aspect.

Mi-aș dori să vină cei de la tenis și să spună da, am greșit, poftim punctele înapoi.

Oricum ea a deschis un capitol foarte important și el va rămâne în istorie și cu acest aspect legat de cum trebuie să lupți ca să îți dovedești nevinovăția și că o decizie a ITIA poate fi schimbată dacă tu crezi că ești nevinovat și dacă lupți până la sfârșit așa cum am făcut-o ea”, a adăugat Mihai Covaliu.

Principalul criteriu de calificare al unui jucător de tenis îl reprezintă clasamentul mondial, din data de 10 iunie 2024, imediat după încheierea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, cel de la Roland Garros.

Citește și: Simona Halep poate reveni în circuitul de tenis. WTA a făcut anunțul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel