Simona Halep, ”foarte încântată” de turneul la care va participa săptămâna viitoare
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Facebook @Simona Halep
FOTO: Facebook @Simona Halep
Simona Halep va juca în Portugalia, pe baza unui wild-card. Va fi primul turneu pe zgură după aproape doi ani.

Simona Halep s-a anunțat ”foarte încântată” de turneul la care va participa săptămâna viitoare, după ce a primit un wild-card din partea organizatorilor.

Astfel, fostul lider mondial, în prezent pe locul 1.144 WTA, va juca în turneul WTA 125 Oerias Ladies Open, în Portugalia, acesta fiind al doilea turneu la care va juca, de la revenirea în circuit, după suspendarea primită în dosarul de dopaj, și primul pe zgură, suprafața sa preferată.

”Sunt foarte entuziasmată să adaug un nou turneu în calendarul meu", a declarat recent Halep într-un interviu acordat presei locale portugheze, scrie Tennis Majors.

”La revenirea mea în circuitul WTA intenționez să joc cât mai multe meciuri, iar acceptarea acestui wild-card îmi oferă oportunitatea de a face acest lucru în fața publicului portughez. Vreau să mulțumesc turneului pentru că m-a primit și abia aștept să fiu acolo”, a mai declarat Simona Halep.

Oeiras Ladies Open este o competiție dotată cu premii totale în valoare de 164.000 de dolari și nu a mai fost organizată din anul 2014, când a fost câștigată de Carla Suarez Navarro.

Primul meci pe zgură, după aproape 2 ani

Pentru sportiva din România, ultimul meci disputat pe zgură a fost în 2022, în turul secund de la Roland Garros, când a pierdut în fața chinezoaicei Qinwen Zheng. 

Turneul din Portugalia va avea loc în perioada 15-21 aprilie, în același timp cu cel de la Stuttgart (WTA 500, unde nu a fost acceptată), respectiv cu cel de la Rouen (WTA 250, pentru care i se oferise un wild-card, fiind considerată un ”invitat ideal”, dar pe care nu l-a acceptat) și acesta va fi prima competiție la care va apărea alături de noul său antrenor, Carlos Martinez.

Astfel, dacă va reuși să se impună în acest turneu, Simona Halep va câștiga 125 puncte WTA și va ajunge în primele 500 de jucătoare din ierarhia mondială. 

 Citește și: Oficial. S-a stabilit gazda următorilor ani pentru Turneul Campioanelor. Simon (WTA): O nouă oportunitate interesantă pentru noi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel