Simona Halep arată 3 lucruri cheie după ce i s-a redus suspendarea
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos - Cristi Vescan
Inquam Photos - Cristi Vescan
Suspendarea Simonei Halep a fost redusă de la 4 ani la  9 luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Jucătoarea română a mulțumit, pe o rețea de socializare, numeroșilor români care au susținut-o în toată această perioadă și a evindențiat 3 lucruri cheie.

Sprijinul copleşitor din partea atâtor români mi-a întărit hotărârea şi mi-a permis să lupt pentru această cauză până la o concluzie dreaptă şi onorabilă. În această călătorie provocatoare, credinţa mea neclintită în integritatea adevărului şi în principiile dreptăţii a fost farul meu. În ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzaţii defăimătoare şi cu o opoziţie formidabilă, spiritul meu a rămas plin de susţinere, ancorat în convingerea mea neclintită că sunt un sportiv curat. Această încercare a fost o dovadă a rezistenţei, iar triumful adevărului este o reabilitare dulce-amăruie, care, deşi târzie, este extrem de îmbucurătoare, a zis Halep în mesajul său.

Simona Halep a dorit a ţinut să îşi exprime sincera recunoştinţă echipei sale juridice, a cărei credinţă fermă şi dăruire excepţională au fost esenţiale în navigarea prin aceste vremuri tulburi, dar şi sponsorilor ei, fanilor fideli, dar şi unor colegi, care au fost pilonii săi de susţinere, oferindu-i sprijin şi solidaritate neclintită.Simona Halep a menționat trei aspectie din decizia luată de TAS.

Cu o decizie unanimă, tribunalul m-a exonerat de orice abatere legată de acuzaţii de dopaj sangvin. De asemenea a fost determinat în unanimitate că incidentul nefericit cu testul pozitiv la roxadustat a rezultat din contaminarea accidentală a suplimentului, ceea ce a condus la o sancţiune redusă la nouă luni. În plus, tribunalul a solicitat ITIA să mă despăgubească cu 20.000 de franci elveţieni. Privesc înainte şi aştept cu nerăbdare să întorc această pagină şi să revin în circuit un spirit revigorat, a concluzionat Halep.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Procedura de apel a TAS a cuprins procese intensive şi o audiere de trei zile care a avut între 7 şi 9 februarie, la Lausanne. Comisia TAS a audiat numeroşi experţi şi martori, majoritatea prezenţi fizic la audiere. Comisia a determinat în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023. Întrucât termenul a expirat înainte ca apelul să fie depus la TAS, completul TAS a hotărât că e oportun să emită dispoziţia cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător, conform comunicatului TAS.Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, pe data de 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a subliniat atunci faptul că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Fostul lider mondial a dat în judecată compania canadiană care a făcut suplimentele nutriţionale din cauza cărora susține că a fost testată pozitiv şi a fost suspendată 4 ani pentru dopaj.

Simona Halep solicită despăgubiri mai mari de 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care realizează Schinoussa Superfoods, în urma testului pozitiv la roxadustat (medicament utilizat de oamenii cu anemie, n. red.) din anul 2022, de la US Open.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel