Simona HALEP - Alize CORNET, WTA ROMA. REZULTAT FINAL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep
Simona Halep debutează la turneul WTA Roma împotriva franţuzoaicei Alize Cornet, luni, 9 mai. 

Simona Halep s-a impus în faţa lui Alize Cornet cu 6-4, 6-4, în aproape 90 de minute de joc. 

Simona HALEP - Alize CORNET, setul II

6 - 4 

5 - 4 

5 - 3 

5 - 2 

4 - 2 

3 - 2 

2 - 2 

2 - 1 

1 - 1 

0 - 1 

0 - 0 

Simona HALEP - Alize CORNET, setul I

6 - 4 

5 - 4 

5 - 3 

5 - 2 

5 - 1 

4 - 1 

3 - 1

2 - 1 

1 - 1 

1 - 0 

0 - 0 

Simona Halep vine la Roma după participarea la o altă competiție de categorie WTA 1000, cea de la Madrid, unde s-a oprit în sferturi din cauza înfrângerii la Ons Jabeur, cea care a cucerit trofeul după o finală cu Jessica Pegula.

Și Aliza Cornet a participat săptămâna trecută la Madrid, unde nu a reușit să treacă de primul tur. Sportiva din Franța a fost învinsă de Varvara Gracheva.

În acest sezon, franțuzoaica nu are niciun trofeu, șapte victorii și 11 înfrângeri. Simona Halep, în schimb, a câștigat Malbourne Summer Set 1, iar bilanțul meciurilor din acest sezon este 18-5, scrie Digisport

Meciul de la Roma va consemna a șasea confruntare directă dintre Simona Halep și Alize Cornet, capitol la care franțuzoaica este în avantaj clar, 4-1.

De ce a pierdut Halep în faţa lui Ons Jabeur. Momentul în care a intrat în panică

"N-am simțit bine mingea pentru că nici ea (n.r. Ons Jabeur) nu mi-a dat ritm și mi-a schimbat (n.r. cadența execuțiilor) foarte mult și la un moment dat am intrat în panică. N-am mai simțit terenul, nu am mai simțit ce trebuie să fac.

Am încercat să stau până la final și să găsesc ritmul dar n-am reușit, a jucat mai bine. Am de învățat multe din meciul ăsta. Sper, data viitoare, să fiu mai bună!

Are o mână extraordinară și parcă tot timpul m-a surprins. Am fost și eu mai lentă, am fost mai înceată în tot ceea ce am făcut și, probabil, d-asta n-am putut să ajung la scurtele ei.

La un moment dat am vrut să intru (n.r. să avanseze în teren lovind mingea în urcare, pe traiectorie ascendentă), sărea mingea puțin cam mult și nu am avut timing. Cred că a fost vorba despre timing, nu am avut, nu am simțit mingea și este o jucătoare de Top 10 care, atunci când simte că adversara nu joacă un tenis bun, vine „peste” și e ceea ce a făcut!", a declarat Simona Halep pentru Prosport.

Primul turneu pe zgură din 2022. Cum decurge relaţia cu Mouratoglou 

"Au fost meciuri bune, merg cu încredere înainte. Mâine este o nouă zi ți o să încep să fac ceea ce nu am făcut astăzi. Sunt la fel de pozitivă, vreau să progresez cât mai mult și cât mai repede, dacă se poate. O să învăț multe din meciul acesta și, deja, am vorbit cu Patrick, am mintea mai clară, acum!

Un început foarte bun, am făcut ceea ce am vorbit. Astăzi mai puțin, bineînțeles, dar nu că nu am vrut, ci că nu am izbutit, emoțional, să reușesc această treabă. Îmi place foarte mult, mă simt bine și simt că progresez de la zi la zi mai mult. Încep să am încredere în jocul acesta, în modul acesta de a juca și am încredere că o să fie bine!", a mai zis sportiva. 

Întrebată ce a îmbunătăţit cu noul antrenor, Simona a spus că "serviciul, apoi la retur sunt mai solidă. Jocul mai agresiv, intru în teren atunci când am o minge mai scurtă. Cred că, per total, am progresat la multe. Și fizic sunt bine după o perioadă foarte slabă în care nu m-am simțit bine fizic, câteva luni, de la accidentare. Acum mă simt bine, nu am nicio durere, sunt sănătoasă. Cred că ăsta este cel mai important lucru!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel